32 hiljade EUR novčana kazna i oduzimanje vozačke dozvole na godinu dana. Takva kazna je namijenjena nepoštenom vozaču kamiona

Objavljeno:

Zbog prekršaja u vezi sa radom i odmorom kažnjen je 54-godišnji vozač kamiona iz Fione. Danski sud se prema njemu ponašao veoma oštro.

Sud u Odenseu dosudio je 237 hiljada vozača kamiona iz Danske. Novčana kazna danskih kruna i suspenzija vozačke dozvole na godinu dana.

“Dana je policija uhapsila 2021. godine. aprila u Langelandu. Uviđajem je brzo postalo jasno da je vozač kamiona počinio brojne prekršaje u vožnji i vremenu odmora. Čovjek ih je pokušao sakriti uklanjanjem tahografske kartice”, navodi se u službenom saopćenju policije Jutlanda.

u 2021 Krajem maja vlasti su još jednom uhapsile vozača – u Torringu. Drugom prilikom je takođe otkriveno da se vozač kamiona nije pridržavao pravila rada i vremena odmora, te da je redovno vadio karticu vozača sa tahografa.

Muškarac je treći put uhvaćen 21. februara prošle godine. u blizini danskog grada Fredericia, gdje je policija oduzela vozačku dozvolu zbog prekršaja vezanih za vrijeme vožnje.

“Ukupno se suočava sa 43 prijave za kršenje vremena vožnje i odmora koje je pokušao da prikrije i 20 prijava za vožnju bez kartice vozača tahografa. Vozač je priznao da je počinio samo neke prekršaje”, navodi se u policijskom izvještaju.

Zadnje objavljeno

Predstavljamo

Ne možete kopirati sadržaj ove stranice