Austrija: Navigacija je Kriva za Sve

Objavljeno:

26-godišnjak se zaglavio u svom kamionu na uskom seoskom putu u Sateinsu u ponedeljak uveče. Bio je na putu za Holandiju i prema navodima policije, navigacioni sistem ga je skrenuo sa autoputa doline Rajne. Pošto šlep služba nije uspela da povrati vozilo te noći, vozač i još jedan muškarac morali su da prenoće tamo.

Kako je saopštila policija, 26-godišnji vozač kamiona iz Uzbekistana u ponedeljak je putovao u Holandiju sa svojim zemljakom. Navigacijski sistem ga je skrenuo sa A14 (kreće prema Njemačkoj) u Nenzingu i navigacija mu je pokazana ruta preko Gulmstrasse u Satteinsu. Preko planine vodi do Übersaxena, a zatim do Rankweila.

Prema navodima policije, vozač je konačno shvatio da više ne može napredovati u Gulmstrasse, jer je put postajao sve uži kako je nastavio. Prilikom pokušaja okretanja kamiona hladnjače oko 21 sat te večeri, bukvalno je ukopao i na kraju se zaglavio. Na ovom području put je još uvijek asfaltiran, nakon čega prelazi u makadamsku stazu.

Te noći više nije bilo moguće spasiti vozilo, zbog čega su dvojica muškaraca prenoćila u kabini vozila na licu mjesta. Kamion je opremljen u skladu s tim.

U utorak ujutro, vučna služba je pomoću čeličnih sajli izvukla kamion od 40 tona.Kamioni se tu zaglavljuju iznova i iznova Prema navodima policije, komunikacija sa muškarcima je bila otežana, a na kraju su mogli da komuniciraju na engleskom. Tokom razgovora se ispostavilo da je vozač kamiona koristio navigacioni sistem za automobile.

Zadnje objavljeno

Predstavljamo

Ne možete kopirati sadržaj ove stranice