Austrija:policija godinama koristila vagu a da uopšte nije baždarena GODINAMA

Objavljeno:

Iako nije baždarena,policija je godinama koristila mosnu vagu na carinarnici u Niklasdorfu(Štajerska).Odvjetnik Marc Simburger locirao je zlouporabu položaja,uostalom,brojni vozači kamiona nepravedno su kažnjeni.Sada je uređaj čak i rastavljen.

Policija je godinama za kontrole koristila mostnu vagu na carinarnici Niklasdorf.Da ovo uopće nije baždareno,pokazalo se u upravnom postupku protivpoduzeća za prijevoz drva u Gornjoj Štajerskoj:naloženo je vaganje i utvrđeno je da je kamion pretovaren.

Odvjetnik MarcSimburger uložio je prigovor i razotkrio slučaj za što je vjerovao da je zlouporaba vage.Jer:Policja je znala da nije baždarena.S pravnog gledišta,to nije problem,rečeno je tada kada je policijska tiskovna služba odgovorila na zahtjev “Steirerkrone”.

Podnesena kaznena prijava

Simburger je konačno podnio kaznenu prijavu državnom odvjetništvu u Leobenu zbog zlouporabe položaja.Međutim,oni ne vide početnu sumnju i ne pokreće istragu.Ono što odvjetnik ne može razumjeti.Jer:”Nije riječ samoo o jednoj,već o brojnim kaznama koje su izrečene u razdoblju od gotovo desetljeća.

Vaganje više nije moguće

Ono što slučaj čini jos eksplozivnijim:Ubrzo nakon što je izvješće napravljeno ,vaga je povučena iz uotrebe ,a uređaj za prikaz uklonjen nakon službenog akta Ureda za mjere i težinu u Grazu.

Zadnje objavljeno

Predstavljamo

Ne možete kopirati sadržaj ove stranice