Da li žene mogu vozit teške kamione? Barbara (22) je dokaz da žene mogu sve!

Objavljeno:

Barbara Abičić (22) iz Našica vozačica je kamiona. Prije je bila kuharica, ali ljubav prema kamionima je prevladala.

I moj tata vozi kamion, s njim sam stalno bila u blizini kamiona, ali ne znam točno odakle mi ta ljubav. Volim voziti i stalno sam u autu, pa sam odlučila povezati ugodno s korisnim.

Završila je ugostiteljsku školu jer je htjela biti kuharica, no njezina ljubav prema kamionima ipak je prevladala.

– Radila sam dvije i pol godine u kuhinji i onda sam otišla u kamiondžije. Ništa nije prekinulo moju ljubav prema kuhinji, ali ovo je prevladalo. Vožnja kamiona ipak mi je veća ljubav – kaže te dodaje kako i dalje voli kuhati, ali ne misli se više time baviti. Nije joj bilo lako postati vozačica kamiona. Kad je roditeljima rekla da to želi, nisu bili sretni.

– Nitko nije bio baš sretan, a pogotovo tata, ali sad se naviknuo i mislim da je postao sretan zbog mene – rekla je Barbara.

Mnogi se čude kad Barbaru, tek malo višu od 160 centimetara, vide kako izlazi iz glomaznoga kamiona. Njezina sićušna figura daleko je od slike kamiondžije kakva se često viđa na cestama, no njoj je to motivacija da sruši sve predrasude o ženama u tom poslu.

Kaže da ne zna koliko je molbi za posao poslala jer joj gotovo nitko nikad nije odgovorio. Mučila se tako dugo dok njezin trenutni poslodavac nije čuo kako Barbara želi sjediti za volanom kamiona. Kad je za nju saznao, sam joj je ponudio posao i kaže kako je jedini koji joj je htio dati priliku. Trenutno vozi kamion MAN težine 14 tona, kad je pun bude i do 40 tona, a prije toga je vozila DAF. Kaže da većina reagira pozitivno kad je vide za volanom takve mrcine. – Većinom se svi smiju, a neki i plješću na ulici kad me vide da vozim – kazala je Barbara.

Zadnje objavljeno

Predstavljamo

Ne možete kopirati sadržaj ove stranice