Utorak, 23 Jula, 2024
NaslovnicaKamion GodineDAF osvojio nagradu “Kamion godine 2022”

DAF osvojio nagradu “Kamion godine 2022”

Holandski proizvođač kamiona DAF osvojio je nagradu „Međunarodni kamion godine 2022“ za svoju novu generaciju kamiona za prevoz na dugim relacijama. O nagradi odlučuje međunarodni žiri koji se sastoji od 24 urednika i novinara iz međunarodnih specijalizovanih medija posvećenih komercijalnim vozilima i transportu

Nakon opsežne serije testova, žiri je DAF-u dodelio nagradu za vozila XF, XG i XG⁺ kojima su, kako se navodi, postavili „nove standarde u industriji u efikasnosti, bezbednosti i udobnosti vozača“. Kako kažu pravila žirija, reč je o godišnjoj nagradi koja se dodeljuje kamionu koji je predstavljen u prethodnoj godini, a koji je dao najznačajniji doprinos efikasnosti drumskog transporta.

Na ceremoniji dodele nagrade, u zvaničnom izveštaju novinarskog žirija stoji:

„DAF je prvi proizvođač kamiona koji je predstavio potpuno novu generaciju kamiona koja je razvijena imajući na umu nove evropske propise za mase i dimenzije kamiona. Rezultat je serija veoma atraktivnih i veoma aerodinamičnih kamiona koje karakterišu vrhunska efikasnost, bezbednost i udobnost vozača. Novi XF, XG i XG⁺ nude odličnu direktnu vidljivost koju pružaju veliko, zakrivljeno vetrobransko staklo, bočni prozori sa niskim pojasevima i prozor za pregled ivičnjaka.

Ove karakteristike – zajedno sa sistemom kamera i monitora koji zamenjuju tradicionalne bočne retrovizore i novu kameru za ugao – nude pogled sa svih strana, štiteći ranjive učesnike u saobraćaju. Inače, osim ove, DAF je osvojio i nagradu za „Najinovativniji kamion 2022“ za model XF sa motorom na vodonik. Ron Borsbom, izvršni direktor za razvoj proizvoda DAF-a, rekao je da ova nagrada pokazuje da je pred motorom sa unutrašnjim sagorevanjem i dalje obećavajuća budućnost.

Slučajni Članci

Komentiraj

Unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime

-Oglas-

zadnje dodano

Komentari