DAF osvojio nagradu “Kamion godine 2022”

Objavljeno:

Holandski proizvođač kamiona DAF osvojio je nagradu „Međunarodni kamion godine 2022“ za svoju novu generaciju kamiona za prevoz na dugim relacijama. O nagradi odlučuje međunarodni žiri koji se sastoji od 24 urednika i novinara iz međunarodnih specijalizovanih medija posvećenih komercijalnim vozilima i transportu

Nakon opsežne serije testova, žiri je DAF-u dodelio nagradu za vozila XF, XG i XG⁺ kojima su, kako se navodi, postavili „nove standarde u industriji u efikasnosti, bezbednosti i udobnosti vozača“. Kako kažu pravila žirija, reč je o godišnjoj nagradi koja se dodeljuje kamionu koji je predstavljen u prethodnoj godini, a koji je dao najznačajniji doprinos efikasnosti drumskog transporta.

Na ceremoniji dodele nagrade, u zvaničnom izveštaju novinarskog žirija stoji:

„DAF je prvi proizvođač kamiona koji je predstavio potpuno novu generaciju kamiona koja je razvijena imajući na umu nove evropske propise za mase i dimenzije kamiona. Rezultat je serija veoma atraktivnih i veoma aerodinamičnih kamiona koje karakterišu vrhunska efikasnost, bezbednost i udobnost vozača. Novi XF, XG i XG⁺ nude odličnu direktnu vidljivost koju pružaju veliko, zakrivljeno vetrobransko staklo, bočni prozori sa niskim pojasevima i prozor za pregled ivičnjaka.

Ove karakteristike – zajedno sa sistemom kamera i monitora koji zamenjuju tradicionalne bočne retrovizore i novu kameru za ugao – nude pogled sa svih strana, štiteći ranjive učesnike u saobraćaju. Inače, osim ove, DAF je osvojio i nagradu za „Najinovativniji kamion 2022“ za model XF sa motorom na vodonik. Ron Borsbom, izvršni direktor za razvoj proizvoda DAF-a, rekao je da ova nagrada pokazuje da je pred motorom sa unutrašnjim sagorevanjem i dalje obećavajuća budućnost.

Zadnje objavljeno

Predstavljamo

Ne možete kopirati sadržaj ove stranice