Dani elektromobilnosti kod Renault Trucks

Objavljeno:

Renault Trucks je proizvođač koji već nudi lijepu ponudu električnih kamiona. Ovo je serija D pored manjih komercijalnih vozila, koja su izložena novinarima, a mogli su i da je testiraju.

Događaj je imao i za cilj da predstave svoje razvojne planove sa akcentom na C i T linije, koje ovaj put još nisu viđene “uživo”. Električni kamioni se više neće prodavati pod markom ZE, već E-TECH. C i T modeli su najavljeni za narednu godinu.

Novinari su pozvani u svoje proizvodne hale u normandijskom gradu Blainville, gdje također sklapaju električne kamione na istim linijama kao i konvencionalne kamione. Za 2030. godinu predviđaju da će već polovina njihovih kamiona biti električna.

Električni kamioni su posebno korisni u komunalnim djelatnostima, građevinarstvu i lokalnoj i regionalnoj distribuciji. Tamo gdje se voze, ne zagađuju zrak izduvnim plinovima, a pritom emituju mnogo manje buke.

U sljedećem broju časopisa Mehaničar i vozač moći ćete pročitati šta Renault Trucks predviđa na polju elektrifikacije voznog parka u narednih nekoliko decenija, kako će se električni kamioni pokazati u praksi – i po nosivosti i po potrošnji. električne energije, dometa i drugih svojstava. 

Zadnje objavljeno

Predstavljamo

Ne možete kopirati sadržaj ove stranice