Danijela ruši stereotipe: U jednoj ruci indeks, u drugoj volan kamiona (VIDEO)

Objavljeno:

Dok većina mladih u današnje vrijeme uzore traže u svijetu šoubiznisa, dvadesetjednogodišnja Danijela Petrović iz Brusnika kod Ivanjice u Srbiji odlučila se da krene potpuno drugim putem, piše Infoliga Ivanjica.

Kao najstarija od četiri sestre, Danijela radi sve poslove u kući, ali i pomaže ocu na radovima u pilani, nerijetko sa njim odlazi u šumu da spreme drva, a na sve to student je druge godine Pravnog fakulteta i u indeksu joj se nalaze samo devetke i desetke, navodi Infoliga Ivanjica.

Zato, prenose, ova lijepa djevojka ruši sve predrasude, pogotovo Ivanjičana koji je ovih dana mogu vidjeti kako pohađa obuku vožnje kamiona, sa ciljem da unaprijedi svoj posao.

“Mnogo puta sam čula priču ‘šta će tebi to, ti si ženko’, ali meni to nije bitno, bitno mi je da ostvarim svoje želje. Samo u porodici znaju da polažem za kamion. Ima čudnih reakcija, nisu navikli ljudi da viđaju žensko kako vozi kamion. Uopšte ne obraćam pažnju na to jer planiram da vozim. Sada je potrebna pomoć mojoj porodici, ali možda sutra svoju firmu otvorim”, rekla je ona za Infoligu Ivanjica.

Danijela dodaje da ne postoje muški i ženski poslovi, te da svako treba da radi ono što želi.

Zadnje objavljeno

Predstavljamo

Ne možete kopirati sadržaj ove stranice