Deda prekršilac. Policija je zaustavila 86-godišnjeg vozača kamiona koji je manipulisao tahografom

Objavljeno:

Incident se dogodio na italijanskoj ruti 3 Bis Tiberina u oblasti komune Vergereto. Saobraćajna policija zaustavila je kamion upravo zato što su inspektori obratili pažnju na izgled vozača. Rendžer je izgledao prestar da vozi kamion. Nakon provjere ispostavilo se da je krivotvorio i podatke tahografa.

Prema italijanskim zakonima voziti automobil težak više od 20 tona može li osoba do 68 godina . Ispostavilo se da vozač kamiona ima 86 godina, što je prestaro za vožnju kamionom. I nesumnjivo je vozač znao za to, jer je učinio sve da tahograf ne pokaže da je on za volanom.

Lovac dugog dometa ugradio je magnet, koji je spriječio registraciju vremena kretanja. Vozač je morao pokupiti drvenu građu i vozio je rano ujutro na slobodan dan, vjerovatno se nadajući da će u to vrijeme biti manje pregleda na cestama.

Inspektori su zaplijenili kamion i zabranili vozaču da nastavi vožnju. Kompanija je morala poslati još jednog kamiondžiju da preuzme njihovu imovinu. Prekršilac je kažnjen sa 2 hiljade eura. Policija se nada da ga više neće vidjeti za volanom teretnog kamiona.

Zadnje objavljeno

Predstavljamo

Ne možete kopirati sadržaj ove stranice