Ekspresni Kamion od Poljske do Španije – 19,5 sati (kazna od 8.385 EUR)

Objavljeno:

Renault Premium na putu za drugi kraj Evrope gotovo je klasik transporta. Ostalo je nekoliko kompanija koje još uvijek koriste ovaj model na velikim udaljenostima. U ovom slučaju, “parižanin” je imao posebno težak zadatak za izvođenje, u vidu ekspresnog transporta koji se kretao gotovo neprekidno.

Poljski autotransporter, baziran na Renault Premium s kraja proizvodnje, zaustavila je francuska transportna inspekcija DREAL na autoputu A36 u blizini Champouxa. Vozilo je prevozilo teret polovnih automobila, njegova ruta je vodila između Poljske i Španije, a vozač je uhvaćen kako koristi tuđu tahografsku karticu.

Ova druga kartica je imala za cilj da sakrije veoma ozbiljna kršenja standarda radnog vremena. Prema nalazu inspektora, isti vozač je vozio 19 sati i 30 minuta, a u posljednja 24 sata imao je samo 4 sata i 1 minut odmora.

Koliko bi ovako nešto moglo koštati pod francuskom kontrolom? U skladu sa lokalnim procedurama, inspekcija DREAL-a je konsultovala slučaj sa tužilaštvom koje je prevozniku odredilo kauciju koja će verovatno biti jednaka pravosnažnoj kazni. Prikupljeni iznos iznosio je 8.385 eura, Cijeli iznos je morao biti uplaćen prije vožnje, a vozaču je naređeno i dnevni odmor.

Zadnje objavljeno

Predstavljamo

Ne možete kopirati sadržaj ove stranice