Utorak, 21 Maja, 2024
NaslovnicaKamioni BudućnostiFrancuski prevoznik će testirati kamion sa integrisanim toaletom. Na ovaj način želi...

Francuski prevoznik će testirati kamion sa integrisanim toaletom. Na ovaj način želi privući nove zaposlenike

Francuska transportna kompanija Immo Ouest testiraće kamion sa integrisanim toaletom. Prevoznik se nada da će ova odluka olakšati zapošljavanje žena za vozačke pozicije, ali i poboljšati uslove rada vozača kamiona.

Transportna kompanija Immo Ouest upravo je ugradila sanitarni čvor u jedan od svojih 220 kamiona , prenosi francuski portal za automobilsku industriju auto-infos.fr.

Početnik inicijative je menadžer kompanije Jean-Charles Sarr, koji se već nekoliko godina zalaže za feminizaciju profesije vozača kamiona.

Postavljanje toaleta u kabinu kamiona je velika prednost! Istina je da je ponekad teško brzo pronaći toalet. Ovakvi integrisani toaleti poboljšavaju udobnost rada, što izuzetno cenimo. Odluka može ohrabriti žene koje se ranije nisu usudile da započnu vozačku karijeru”, objašnjava 29-godišnji Olympe, koji u Immo Ouest radi već 4 godine.

Prema riječima čelnika kompanije, zapošljavanje žena da rade za volanom kamiona jedan je od odgovora na ogroman nedostatak radnika u transportnoj industriji.

Zbog toga smo mi u Immo Ouest odlučili organizirati posebnu kampanju rodne raznolikosti. Organizujemo informativne sesije za žene koje žele otkriti vozačku profesiju“, objašnjava Sarras na web stranici auto-infos.fr.

Tokom jednog od ovih sastanaka pokrenuto je pitanje toaleta. Testiranje WC kamiona je odgovor kamiondžija na problem ove profesije. Kako bi opremio jedan od kamiona ovim rješenjem, Sarras se obratio svom Mercedes proivođaču , Gorrias Group. Potonji je provedbu neobične narudžbe povjerio proizvođaču karoserija, specijalistu za proizvodnju kamper kombija.

Holandski izum

Immo Ouest nije pionir u ovoj oblasti. Prije dvije godine dvojica bivših kamiondžija iz Holandije došla su na ideju da u kabinu kamiona ugrade toalet. Stvorili su takozvani suvi toalet . Ovo rješenje ne zahtijeva upotrebu vode. Zasnovan je na takozvanoj “sabirnoj vrećici” i sistemu koji se čvrsto prianja uz zidove toaleta ispod poklopca koji se može skinuti, čime se sprečava širenje neprijatnih mirisa. Navedena vrećica se može zamijeniti kada je puna.

Ovo rješenje možete pronaći u online trgovini . Međutim, cijena suvog toaleta još nije objavljena.

Tada je holandski prevoznik Tielbeke Transport odlučio da testira suvi toalet. Jedan od kreatora rješenja, Herman Ribberink, priznao je da se ovaj koncept nije svidio svim vozačima.

Slučajni Članci

Komentiraj

Unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime

-Oglas-

zadnje dodano

Komentari