Francuzi kod vozača kamiona iz Slovenije pronašli pola tone droge: “Prvi put vozim za njih i nisam znao šta je unutra”!?

Objavljeno:

Slovenski vozač kamiona našao se iza rešetaka francuskog zatvora. 1.otombra francuski carinici otkrili dobrih pola tone marihuane u kamionu slovenskog prijevoznika. Francuski sud već je osudio vozača na tri godine zatvora.

Francuska carina je izvijestila o zapljeni ilegalne droge. Njihovi su agenti 1. oktobra na odmorištu Entrange, na autocesti A13 od grada Thionvillea prema Luksemburgu, temeljito pregledali kamion kojim je upravljao slovenski vozač.

Najprije su ga tražili teretnicu iz koje je vidljivo da odjeću nosi iz Španjolske u Njemačku. Kada su otvorili omot na jednoj od paleta, ustanovili su da se u kutiji nalaze vakumirana pakiranja kanabisa. Vozač je uhićen, a kamion zaplijenjen i prevezen u operativni centar francuske carine u Metzu. Carinici su detaljno pregledali ostatak tereta te su na paleti pronašli 43 pakiranja kanabisa. Zaplijenili su ukupno 518 kilograma ove ilegalne droge.

Prema francuskoj carini, vozač kamiona je tijekom ispitivanja rekao da mu je ovo prvo putovanje za ovu prijevozničku tvrtku. Pokupio je hrpu odjeće u industrijskoj zoni u Granadi u Španjolskoj. Trebao je čekati u kabini dok se utovaruje. Bilo mu je čudno što mu je poslodavac naredio da prati nepoznate ljude koji su utovarivali teret. Navodno je i sam posumnjao da se radi o prijevozu ilegalnog tereta.

Postupak je potom preuzela pravosudna policija, a već u četvrtak vozač se pojavio pred sudom u Thionvilleu. Po kratkom postupku osuđen je na tri godine zatvora, uz kaznu od 2,4 milijuna eura. Osim kanabisa, sud je zaplijenio i preostali teret te kamion.

Zadnje objavljeno

Predstavljamo

Ne možete kopirati sadržaj ove stranice