Francuzi žele blokirati Calais i spriječiti opskrbu gorivom-veliki prosvjed počine sutra

Objavljeno:

U Francuskoj počinje još jedan val prosvjeda protiv promjena u mirovinskom sustavu.I premda to nije izravno povezano s prijevozom preko La Manchea,sindikati su odlučili paralizirati prijelaze,ciljajući ,među ostalim,na trajektni terminal u Calaisu.

Kako javlja prijevoznička organizacija Febetra,veliki početak akcije zakazan je za 19.1.,dakle danas.Sindikati tada namjeravaju blokirati pristup lukama Calais i obližnjem Boulogneu ,što u praksi obećava paralizu prijelaza prema Britanskom otočju,poteškoće u prometu na autocestama A16 i A26,kao i povećana opasnost od ilegalnih imigranata.

Osim toga ,planovi sindikata uključuju blokiranje pristupa rafinerijama goriva,zatvaranje javnog prijevoza u mnogim regijama ,pa čak i zatvaranje nekih škola.Stoga je moguće da će cestovni promet u Francuskoj biti otežan na razne načine ,a to će osjetiti i vozači kamiona koji putuju,primjerice,u tranzitu.

Za sada nema informacija o planiranom datumu završetka prosvjeda.No ,već danas možete pronaći upozorenja prema kojima bi se prve dionice mogle razviti prije vremena.

Zadnje objavljeno

Predstavljamo

Ne možete kopirati sadržaj ove stranice