Četvrtak, 13 Juna, 2024
NaslovnicaVijestiGirteka udvostručuje zapošljavanje azijskih vozača

Girteka udvostručuje zapošljavanje azijskih vozača

Samo nedelju dana nakon što je Girteka otkrila da otvara kancelariju u Kazahstanu , kompanija je najavila otvaranje druge azijske kancelarije u Kirgistanu. Oba objekta će se koristiti za potrebe zapošljavanja vozača, čime će se ojačati postojeća radna snaga logističkog operatera od preko 3.000 azijskih vozača teretnih vozila.

Ponavljajući svoje izjave date prije nedelju dana, Girteka je danas preko LinkedIn-a rekla da “sve veći problem nedostatka vozača predstavlja značajnu prepreku koja se ne može lako riješiti”.

Po vlastitim riječima, litvanski gigant cestovnog transporta rekao je da je jedna od “najmanje varijacija za rješavanje ovog pitanja saradnja sa zemljama koje su blizu Evrope, poput Kazahstana ili Kirgizije”.

Baza u Almatiju udaljena je preko 5.000 km cestom od Rumunije, najbliže granice Evropske unije. Glavni grad Kirgistana je slično udaljen, a oba grada dijele istu vremensku zonu kao Bangladeš.

„Nova kancelarija Girteka Transporta u Kirgistanu će nas osnažiti da lokalno promovišemo profesiju kamiona.Veoma vodimo računa da osiguramo da naš proces zapošljavanja bude transparentan, bezbedan i bezbedan za sve potencijalne vozače,” rekla je Oksana Karpovičienė, šefica proširenja ljudskih resursa u Girteka Transport.

Girteka LinkedIn ažuriranje potvrdilo je da su planovi za ured u Kirgistanu u velikoj mjeri isti kao što je kancelarija u Almatyju objavila prošle sedmice:

“Obje grane će se fokusirati na privlačenje profesionalnih vozača da rade u Evropi.Ove nove kancelarije su takođe odgovor na potrebe i zahteve vozača u Kazahstanu i Kirgistanu, za brz i transparentan proces, od čega obe strane imaju obostrane koristi.Učvršćivanje procedura, jasnih i razumljivijih uslova ponude poslova, ali i vozačkih ispita, koji osiguravaju kvalitet usluga drumskog prevoza, samo je početak u smislu pogodnosti”, napisala je Girteka na svojoj LinkedIn stranici.

Kompanija je dodala:


„Biti najveća kompanija zasnovana na imovini u Evropi, pronalaženje poslovno dokazanih rješenja, kao što je uključivanje vozača izvan EU, odgovornost je koju kompanija ima prema svojim klijentima, zajednicama i partnerima.”

Slučajni Članci

Komentiraj

Unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime

-Oglas-

zadnje dodano

Komentari