Utorak, 23 Jula, 2024
NaslovnicaOstaloHrvatski carinici zaustavili Kamion sa čak 13 tona duhana: Kazna 127.000 eura,...

Hrvatski carinici zaustavili Kamion sa čak 13 tona duhana: Kazna 127.000 eura, trošarina 1.5 milion eura, oduzeti su Kamion i duhan!

Carinski i policijski službenici pregledom teretnog vozila na području Istre pronašli su 13 032 kilograma nelegalnog duhana u listu.

Ovog mjeseca u Hrvatskoj na području Istarske županije carinski službenici Sektora za mobilne jedinice, Službe za mobilne jedinice Pula i policijski službenici Mobilne jedinice prometne policije radi kontrole su zaustavili teretno vozilo sa prikolicom osječkih registarskih oznaka kojim je upravljao državljanin RH.

Vizualnim je pregledom utvrđeno da je vozilo ispunjeno kartonskim kutijama iz kojih se širi intenzivan miris duhana.

Detaljnim pregledom navedenog vučnog i priključnog vozila utvrđeno je da se u istom nalazi 108 kartonskih kutija u kojima se nalazilo ukupno 13.032 kg duhana u listu – duhanske sirovine za koji vozač ne posjeduje odobrenje Carinske uprave, Trošarinskog ureda za vezu za prijevoz duhanske sirovine preko teritorija Republike Hrvatske i za koji postoji osnovana sumnja da je predmet nezakonitog postupanja.

Zbog prekršaja opisanog člankom 132. stavak 1. točka 16. Zakona o trošarinama okrivljenim fizičkim i pravnoj osobi je izdan prekršajni nalog i izrečena novčana kazna u ukupnom iznosu od 127.200,00 eura, a nadležnom carinskom uredu zahtjev za obračun i solidarnu naplatu trošarine u iznosu od 1.487.602,80 eura.

Roba je oduzeta, a kao sredstvo osiguranja naplate trošarinskog duga oduzeti su teretno vučno i priključno vozilo korišteno za nezakonit prijevoz duhana u listu.

Slučajni Članci

Komentiraj

Unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime

-Oglas-

zadnje dodano

Komentari