Utorak, 23 Jula, 2024
NaslovnicaZanimljivostiItalija: Pokušaj prolaska ispod Mosta (Uništena Scania)

Italija: Pokušaj prolaska ispod Mosta (Uništena Scania)

Dva potpuno nova kamiona uništena su nakon što su udarila u vijadukt u italijanskom gradu Đenovi. To je rezultat nesavjesne vožnje pod dejstvom alkohola, koju je počinio vozač litvanskog prevoznika.

Komplet je prevozio dva Scania kamiona kroz Italiju – troosovinsku G ili R seriju sa srednjim Normal krovom i dvoosovinsku S seriju sa najvišim Highline krovom. Ukupna visina je morala biti oko 4 metra, ili je možda čak i premašila ovu vrijednost. Krovovi obje Scanije bili su viši od krovnog spojlera Volvo FH Globetrotter XL Low Deck, koji je vukao cijeli komplet.

Vožnja s ovom konfiguracijom ispod niskih vijadukta očito zahtijeva veliki oprez. U međuvremenu, vozač predmetnog kamiona je to pokušao da uradi pod dejstvom alkohola. Kao rezultat, sve se završilo udarom u vijadukt ispod autoputa A10 u zapadnom dijelu Đenove, koji je zabranjen iznad 3,7 metara. Iako je Volvo uspio tu da stane, obje Scanije su uništene – u prvom je karoserija zgnječena, a u drugom se kabina otvorila na okviru i udarila na put.

Vozač je bio toliko pijan da očigledno nije primetio udar. Prošao je ispod čitavog vijadukta, a zatim se povukao dublje u kvart Pra, koji se nalazi na brdima i ima tipičan stambeni karakter. Komplet je tu kružio po uskim serpentinama nekoliko kilometara, vukući oštećenu kabinu iza poluprikolice. Na kraju je i on uspio da se okrene i krene prema istom vijaduktu, očigledno želeći da prođe ispod njega drugi put, priličnom brzinom. Međutim, tamo je već čekala policija koju su pozvali nasumični svjedoci.

Vozač je odmah nakon hapšenja podvrgnut testu trijeznosti. Ispostavilo se da je u subotu u 9.30 sati imao preko 2 promila alkohola u izdahnutom vazduhu. Zbog toga će se cijeli slučaj završiti optužbama za krivično djelo, a vozaču mogu biti nametnuti ogromni troškovi zbog regresa osiguranja. Moguće je da će to uključiti i troškove sanacije vijadukta, koje će utvrditi stručnjaci.

Na ovom linku ćete pronaći video koji prikazuje oštećenu postavu izbliza. Snimljeno je nakon vožnje kamiona ispod vijadukta, ovoga puta minimalnom brzinom, pod nadzorom policije i vatrogasaca.

Slučajni Članci

Komentiraj

Unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime

-Oglas-

zadnje dodano

Komentari