Utorak, 23 Jula, 2024
NaslovnicaCrna HronikaItalija: Vozač Kamiona je Smrtno stradao tokom istovara Kamiona

Italija: Vozač Kamiona je Smrtno stradao tokom istovara Kamiona

Italijansko tužilaštvo postiglo je nagodbu u slučaju nesreće koja se dogodila prilikom istovara poluprikolice. 59-godišnji vozač poginuo je kada ga je zgnječila komprimovana plastika.

Incident se dogodio u junu 2021. u Leffeu na sjeveru Italije. Vozač italijanskog kamiona dovezao je punu prikolicu plastike, sabijenu u pakete i naslaganu jedno na drugo. Robu je trebalo bočno istovariti, uz pomoć viljuškara, a zadatak vozača je bio da otvori vrata, pomeri zavesu i skine mere obezbeđenja.

Viljuškarom je upravljao sam primalac robe, koji je bio vlasnik male firme. Počeo je tako što je skinuo najviši paket sa kraja prikolice i odvezao ga u skladište. U međuvremenu, vozač je nastavio rad na prikolici, gdje su trenutak kasnije na njega pala dva plastična paketa teška oko 550 kilograma. Muškarac je zadobio veoma teške povrede, koje su nažalost rezultirale smrću.

Policija je započela uviđaj kako bi se utvrdile sve okolnosti nesreće. Istražitelji su zaključili da je viljuškar pomjerio pakete koji su stajali u drugom redu, čineći ih nestabilnim. Kao rezultat toga, kada je vozač počeo da odvaja teret, materijal je pao pravo na njega. Stoga je primalac robe optužen da je nepropisno istovario, čime je stvorio nesigurne uslove za rad i izazvao nesreću sa smrtnim ishodom.

Nakon tri godine istrage i suđenja, prošle sedmice je postignuta zvanična nagodba. Primalac tereta priznao je krivicu, a tužilaštvo je pristalo na uslovnu kaznu zatvora od 10 mjeseci. To znači da će osuđeni moći da ostane na slobodi, pod uslovom da ne počini neka druga krivična djela.

Porodica preminulog opisala je kaznu kao razočaravajuće nisku. Stoga namjerava pokrenuti još jednu parnicu, ovoga puta građanske prirode. Rođaci će tražiti novčanu odštetu koju bi im isplatio osuđeni primalac tereta.

Slučajni Članci

Komentiraj

Unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime

-Oglas-

zadnje dodano

Komentari