Kamiondžija pao sa kreveta i zaglavio se između volana i sedišta

Objavljeno:

Incident se dogodio na parkingu jedne od benzinskih pumpi u Świecieu.

Nešto prije ponoći, policijskoj patroli je prišao muškarac koji je izjavio da je nekoliko minuta ranije nekoliko puta čuo trubu parkiranog kamiona i nekoliko puta vidio kako mu farovi bljeskaju. 23-godišnji prolaznik bio je zabrinut zbog neobičnog ponašanja vozača i zatražio je pomoć od policije.

Oni su odmah intervenisali u nastalu situaciju. Dotrčali su do kamiona DAF. Ispostavilo se da je osoba vozila u neprirodnom položaju tijela. Glava mu je bila stisnuta između sedišta i volana, a noge su mu virile. Policajci su pokušali da stupe u kontakt sa njim. Ali čovjek nije progovorio. Samo se malo pomerio.

Zaposleni su incident prijavili dežurnom i odlučili da razbiju staklo na automobilu. Čovjek je bio toliko blokiran da je imao poteškoća u govoru i disanju.

Policija je otvorila vrata i zajednički oslobodila zarobljenog 52-godišnjeg vozača, koji je, kako se ispostavilo, ispao iz kreveta dok je spavao.

Zahvaljujući opreznosti 23-godišnjeg prolaznika i brzoj reakciji patrolne policije, vozač kamiona nije teže povrijeđen, iako je situacija mogla da se završi potpuno drugačije.

Zadnje objavljeno

Predstavljamo

Ne možete kopirati sadržaj ove stranice