Kineski proizvođač automobila obećava lansiranje električnog kamiona sa dometom od 1.500 kilometara

Objavljeno:

Komplikovana računica pri razvoju električnih vozila je odnos između broja baterija i težine, što posljedično smanjuje autonomiju. Stoga, obično kada je riječ o električnim kamionima, prijavljena autonomija ne prelazi 500 kilometara.

Kada je kamion opremljen vodoničnim gorivnim ćelijama, koje proizvode električnu energiju za punjenje baterija, autonomija može doseći 1.000 kilometara. Ali kineski proizvođač automobila obećava mnogo više od toga.

Xinghan će lansirati novi teški kamion u avgustu, što je najavljeno juče, 30. maja. Zasnovan na novoj tehnološkoj arhitekturi, koja čak koristi i umjetnu inteligenciju, Xinghan H bi trebao imati domet do 1.500 kilometara.

Prema proizvođaču automobila, pored čisto električnog sistema, kamion mora imati i sistem gorivnih ćelija metanola, koji proširuje domet.

Početna proizvodnja je ekskluzivna za kinesko tržište, a trebala bi početi kasnije ove godine, ubrzo nakon zvanične prezentacije. Lansiranje se održava u avgustu, na datum koji još nije objavljen.

Zadnje objavljeno

Predstavljamo

Ne možete kopirati sadržaj ove stranice