Ko je ubio 25-godišnjeg vozača kamiona: nove informacije i potraga za svjedokom

Objavljeno:

Prošlo je više od tri sedmice otkako jevozač kamiona pronađen mrtav na parkingu u Hazeldonku na holandsko-belgijskoj granici. Nažalost, za sve to vrijeme nije bilo moguće utvrditi identitet zločinca i sve okolnosti incidenta. Zbog toga je holandska policija upravo objavila dodatne informacije, prilažući poseban broj telefona i tražeći vrlo konkretnu pomoć.

Nove informacije uključivale su, prije svega, identitet ubijenog čovjeka. Saopćeno je da je smrtno izboden 25-godišnji Maksim, bjeloruski državljanin koji je radio kao vozač u litvanskoj kompaniji Finejas. U Evropi je vozio bijeli Mercedes Actros pete generacije sa plavom šatorskom prikolicom.

Na dan ubistva, u subotu, 21. oktobra, Maksim je oko 7.45 sati završio posao. Ušao je u Holandiju sa juga i odmah se zaustavio na granici na parkingu Haseldonk-Ost. Uspio je da se parkira i tamo započne pauzu koja će vjerovatno trajati do kraja vikenda. U prikolici Actrosa nalazila se roba iz južne Evrope koja je trebala biti istovarena u Holandiji, u centralnom dijelu zemlje.

Sljedeća informacija je primljena već u 19.20. Tada je, više od 11 sati nakon početka pauze, Maxim pronađen mrtav na drugom dijelu parkinga, oko 200 metara od njegovog Actrosa. Ležao je na zemlji pored aRenault Masterpoljskih tablica i Scania S serije sa rumunskim tablicama. Tamo ga je pronašao slučajni vozač, koji je odmah otrčao u restoran na parkingu i zatražio da na lice mjesta pozove policiju i Hitnu pomoć.

Nažalost, 25-godišnjeg momka više nije bilo moguće spasiti. Umro je od krvarenja, koje je bilo rezultat uboda nožem. Zbog toga je policija odmah zatvorila cijeli parking i krenula u potragu za ubicom. Ovo je, između ostalog, uključivalo intervjuisanje više od 200 vozača koji su se te večeri zaustavili u Hazeldonku. Osim toga, svako saslušano lice je moralo biti fotografisano svojim automobilom, što je trebalo da olakša naknadnu identifikaciju konkretnih osoba.

A ipak, vjerovatno je postojao jedan vozač koji je napustio parking prije početka policijske akcije. Prema posljednjim informacijama, traga se za konkretnom osobom koja nije saslušana i koja bi mogla “imati informacije koje su ključne za cijeli slučaj”. Vjeruje se da je on ćelav muškarac u 60-im godinama, baltičkog ili istočnoevropskog porijekla, koji je nosio tamni sako sa svijetlim mrljama na ramenima i bijelim natpisima na grudima. Stoga, ako neko može pomoći u identifikaciji takve osobe, njenog vozila ili poslodavca, molimo da se obratite policiji. Posebno za strance otvorena je međunarodna linija na broj:+ 3179 3459800.

Naglašavamo da traženi šezdesetogodišnji muškarac navodno “posjeduje ključne informacije” i, barem za sada, nije identifikovan kao potencijalni krivac. Prema lokalnoj policiji, trenutno se razmatraju različiti scenariji. Također se navodi da su Maksima mogli ubiti kriminalci umiješani u šverc ili jednostavno kradljivci tereta. Moguće je da je Bjelorus vidio ilegalne aktivnosti i stoga postao žrtva. Iako se ne može isključiti mogućnost svađe na parkingu, koja je prerasla u sukob i završila ranom nožem mladog vozača.

Zadnje objavljeno

Predstavljamo

Ne možete kopirati sadržaj ove stranice