Utorak, 21 Maja, 2024
NaslovnicaDogađnjaKrađa dizela opterećuje transportne kompanije. Brzi porast incidenata

Krađa dizela opterećuje transportne kompanije. Brzi porast incidenata

Prema statistikama koje su prikupili švedska policija i Vijeće za prevenciju kriminala, krađa dizela je naglo porasla u 2022.Do kraja novembra 2022. broj prijavljenih krađa dizela iz rezervoara vozila bio je 80 posto veći nego u cijeloj 2021., izvještava švedska policija. U prvih 11 mjeseci prošle godine prijavljena su 4433 ovakva incidenta. Kamioni su najviše pogođeni.
Krađa dizela je veliki problem za mnoge transportne kompanije. Iako ohrabrujemo sve prevoznike da to prijave, još uvijek postoji veliki broj neprijavljenih slučajeva.
Prema riječima poduzetnika, svaku krađu treba prijaviti policiji kako bi nadležni i industrija bili svjesni razmjera problema. Prema Joelssonu, mnogi vozači i prevoznici to ne rade. Razlog tome je, s jedne strane, niska efikasnost vlasti, as druge strane, vrlo male šanse za kompenzaciju.

Ali krađa dizela je u porastu iu drugim regijama Evrope, a Švedska nije izuzetak. Policija u Saksoniji-Anhaltu je već u prvom kvartalu prošle godine upozorila da se broj krađa dizela iz cisterna udvostručio. Holandsko industrijsko udruženje TLN također je prijavilo sve veći broj takvih incidenata.

Slučajni Članci

Komentiraj

Unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime

-Oglas-

zadnje dodano

Komentari