Krenuo kamionom vozit robu u Sloveniju pa usput ubacio “samo” 214.650 tableta!

Objavljeno:

Na graničnom prijelazu Tovarnik ovlašteni carinski službenici spriječili su pokušaj krijumčarenja 214 650 komada tableta u teretnom vozilu.

Provodeći pojačane mjere nadzora na ulazu u EU GP Tovarnik carinski službenici Službe za mobilne jedinice Vukovar radi kontrole su izdvojili teretno vozilo srpskih registarskih oznaka kojim upravlja državljanin Srbije, a u kojem se prevozi uredno deklarirana roba za primatelja u Sloveniji.

Pregledom vozila od strane carinskog službenika utvrđeno je da se uz deklariranu robu u teretnom prostoru u putnim torbama nalazi i nedeklarirana roba – tablete koje sadrže psihotropne tvari i nalaze se na popisu droga i psihotropnih tvari.

Nadzor nad navedenim vozilom carinski službenici su nastavili temeljem Naloga za pretragu Županijskog suda u Vukovaru u suradnji sa policijskim službenicima PU Vukovarsko srijemske, Službe kriminalističke policije kojom prilikom je pretragom navedenog vozila u teretnom prostoru među deklariranom robom pronađeno pet putnih torbi ispunjenih sa ukupno 214.650 komada tableta i to: 106.905 komada tableta Bensedin 10mg i 107.745 komada tableta KSALOL 1mg, koje sadrže psihotropne tvari i nalaze se na popisu droga i psihotropnih tvari.

Zbog sumnje na počinjenje kaznenog djela daljnje postupanje nad vozačem su preuzeli policijski službenici. Pronađene tablete su privremeno oduzete od strane ovlaštenih policijskih službenika.

Zadnje objavljeno

Predstavljamo

Ne možete kopirati sadržaj ove stranice