Kupljeno 100 električnih Renault kamiona za francusku podružnicu XPO-a

Objavljeno:

XPO proširuje svoju francusku flotu sa 100 električnih kamiona Renault Trucks . Kompanija planira da do 2030. godine 25% svojih isporuka bude izvršeno sa takvim motornim vozilima.
Investicija, koju prenosi XPO , rezultat je testiranja kompanije potpuno električnog kamiona E-Tech D od 16 tona u području Liona i Pariza od oktobra 2021. godine, saznajemo iz informacija za štampu.

Kupoprodajni ugovor za 100 vozila XPO predstavlja kao bez presedana. Do sada je kompanija finalizirala narudžbu za 65 vozila. Svih 100 kamiona biće isporučeno prevozniku od četvrtog kvartala 2022. do 2024. godine.

Vozila od 16 i 19 tona koristit će se u Francuskoj za transport lake paletizirane robe kao dio tereta.
XPO-ova zelena budućnost

Kompanija ima ambiciozne planove za smanjenje emisije gasova staklene bašte.

Do 2030. godine XPO planira da 25% svojih isporuka izvrši električnim vozilima – čime će smanjiti emisiju CO 2 za više od 26.000 tona.

Zahvaljujući ugovoru sa Renault Trucks, kompanija pozicionira svoj vozni park za buduće propise koji mogu regulisati isporuke u gradovima, a istovremeno pomaže kupcima da postignu sopstvene ciljeve dekarbonizacije. “XPO je najavio da se priprema za smanjenje emisija stakleničkih plinova u Francuskoj za najmanje 25% do 2030. u odnosu na nivoe iz 2019.”, objavila je kompanija.

Kapacitet naručenih automobila varira između 18 i 21 palete. Vozila su opremljena motorom od 185 kW i imaju domet od 250 km.

Zahvaljujući dometu od 250 km sa jednim punjenjem, vozilo emituje CO2 za cca. Smanjuje se za 45,7 tona godišnje u odnosu na automobile na dizel. Vozila rade bez direktne emisije CO2, značajno smanjujući zagađenje bukom i neugodnim mirisima, što ih čini pogodnim za upotrebu u gusto naseljenim urbanim područjima. Takođe emituju mnogo manje mikročestica i rade sa manje vibracija, što takođe smanjuje umor vozača. Svaki kamion je opremljen kamerom od 360°, koja ograničava slijepi prostor, što povećava sigurnost“, tako XPO navodi prednosti električnih kamiona.

XPO Logistics u Francuskoj je takođe investirao u opremanje svojih lokacija sa više od 80 punjača.

Zadnje objavljeno

Predstavljamo

Ne možete kopirati sadržaj ove stranice