Kuvanje u kabini dovelo je do požara – vozač je uspio da iskoči iz kabine

Objavljeno:

Kuvanje večere u kokpitu potpuno je rutinski posao, koji se, nažalost, ovoga puta pretvorio u vrlo opasnu situaciju. Unutrašnjost traktora se zapalila, a vozač je bio primoran da iskoči iz automobila.

Incident se dogodio u srijedu uveče, oko 20 sati, na nasipu morske luke u Rostoku u Njemačkoj. 27-godišnji vozač iz Poljske pripremao je hranu u Volvo FH koristeći klasičnu plinsku bocu. U jednom trenutku došlo je do male eksplozije, nakon čega se zapalila obloga kokpita.

Na sreću, vozač nije teže povređen, uspeo je da otvori vrata kabine i odmah iskočio. Kolege su mu brzo priskočile u pomoć, naoružane svojim aparatima za gašenje požara i ne dozvoljavajući da se vatra proširi. Stoga, kada je lokalna vatrogasna jedinica stigla na lice mjesta, njihove akcije svele su se uglavnom na provjeru kabine termovizijskom kamerom i traženje mogućih izvora paljenja.

Nakon incidenta, vozač se osjećao tako dobro da je odbio hospitalizaciju i pregled. Situacija je bila gora sa kamionom koji više nije bio pogodan za dalje kretanje. Što se tiče tačnog uzroka požara, on je postao predmet policijske istrage.

Zadnje objavljeno

Predstavljamo

Ne možete kopirati sadržaj ove stranice