Četvrtak, 13 Juna, 2024
NaslovnicaVijestiLed je pao sa poluprikolice i udario u drugi kamion - policija...

Led je pao sa poluprikolice i udario u drugi kamion – policija prijeti Oduzimanjem vozačke dozvole

Kako se zima nastavlja, led koji se nakuplja na kamionima ostaje problem industrije. Stoga ćemo danas ovu temu pogledati na primjeru Švicarske.

Tema je stigla do lokalnih medija zajedno sa gornjom fotografijom. Na njemu se vidi Volvo FH, koji je u ponedjeljak ujutro, vozeći se švicarskim nacionalnim putem broj 24, zahvatila ledena masa. Ovaj predmet je pao sa drugog kamiona koji se kretao istim putem u suprotnom smjeru. Na sreću, vozač Volva nije povrijeđen, ali zbog oštećenja šoferšajbne nije mogao da nastavi vožnju. Pa je to prijavio policiji.

U ponedjeljak, 8. januara, gore opisana situacija nije bila jedina. Ovo je vjerovatno zbog činjenice da su se mnogi kamioni počeli kretati nakon dugih perioda mirovanja u promjenjivim temperaturnim uvjetima. Policija švajcarskog kantona Aargau reagovala je tako što je najavila veliku inspekcijsku akciju i zaprijetila vrlo teškim kaznama. Vozači kamiona koji budu uhvaćeni sa neočišćenim krovovima mogli bi biti opozvani “Entzug des Führerausweises”, navodi se u policijskom izvještaju. – na švajcarskom nemačkom to znači lišavanje prava na upravljanje automobilom.

Ova vrsta kazne predviđena je lokalnim zakonom za posebno teška krivična djela. To uključuje prekoračenje brzine tri puta, vožnju sa sadržajem alkohola većim od 0,8 ppm i općenito izazivanje rizika u saobraćaju. Očigledno, policajci vide kraj u vožnji sa ledom nagomilanim na krovu vašeg kamiona. 

Na kraju, razjasnimo još jedno pitanje bez kojeg članak na ovu temu ne bi bio potpun. Švajcarska ima istu definiciju „rada na visini“ kao i druge evropske zemlje. Na visini većoj od 2 metra iznad zemlje, radnik mora imati odgovarajuću opremu i proći obuku. Drugim riječima, ne može se očekivati ​​da se vozač jednostavno popne na prikolicu i baci led s nje. Umjesto toga, treba obezbijediti odgovarajuću rampu sa rukohvatima ili možda ručnim alatom kako bi se omogućio pristup krovu odozdo.

Slučajni Članci

Komentiraj

Unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime

-Oglas-

zadnje dodano

Komentari