LED NA KROVU PRIKOLICE – KRONE IMA RJEŠENJE

Objavljeno:

Led na krovu poluprikolice nije problem samo za vozača, već i za njegovog šefa.

Temperature smrzavanja brzo dovode do snijega i leda na krovu poluprikolice – ovaj problem je poznat svakom vozaču. To je zato što je zakonom propisano uklanjanje zaostalog leda i snijega sa krova vozila i cerade prikolice opasna aktivnost na cesti i često je teško izvodljiva u praksi. Uprkos suprotnostim propisima, odgovornost je vozača da pravilno pripremi vozilo za put.

Samo u nekoliko slučajeva na parkingu su dostupni alati kojima vozač može ukloniti ledene ploče prije nego što krene na rutu.
– Ledeni pokrivači koji padaju sa krovova kamiona ne samo da su opasni, već svakodnevno zimi predstavljaju ozbiljan problem za transportna preduzeća. Krone Ice-Protect sistem sprječava nakupljanje snijega i leda na krovu zavjese. Sistem povećava promet i efikasnost, sigurnost voznog parka, a time i sigurnost svih učesnika u saobraćaju, kaže dr. Frank Albers, direktor marketinga i prodaje u Kroneu.

Vozač može direktno kontrolisati Krone Ice-Protect sistem preko kontrolne table pričvršćene na prednji zid vozila. Vazdušni kanal koji se nalazi centralno između krovne cerade i poprečne grede ispunjen je vazduhom iz sistema komprimovanog vazduha u vozilu, a krovna cerada je podignuta oko 175 mm u sredini. Ovo stvara neku vrstu polukružnog krova, omogućavajući vodi i snijegu da klize sa cerade kada pada kiša. Ovo sprečava moguće stvaranje leda.
Vrijeme punjenja nakon aktiviranja Krone Ice-Protect je približno 90 sekundi. Pre polaska, krov se ponovo spušta (nakon pritiska na dugme ili aktiviranja kočnice) i cerada se vraća u prvobitno stanje.

Krone Ice-Protect sistem je dostupan za sve prikolice sa ceradom, ali se takođe može lako naknadno ugraditi na starija vozila.

Zadnje objavljeno

Predstavljamo

Ne možete kopirati sadržaj ove stranice