Na svakih 15 Kamiona mora biti jedan toalet za vozače – prevoznici žele da ispoštuju standarde

Objavljeno:

Udruženja prevoznika, koja zajedno čine savez pod nazivom Transport & Logistics, pozvala su na poboljšanje sanitarnih uslova za vozače kamiona. Navedeni su specifični zahtjevi za toalete, a istovremeno je predloženo korištenje zaista velikog budžeta.

Odgovarajući pristup toaletima na radnom mjestu pitanje je ne samo osnovnih potreba, već i jasno definisanih propisa. Transport & Logistics ukazuju na Kodeks dobrobiti na radu koji je na snazi ​​u njihovoj zemlji, a koji zahtijeva najmanje 1 toalet na svakih 15 zaposlenih. Otuda apel Transport & Logistics da prilagodi sva parking mjesta za kamione ovom pravilu.

Organizacija predlaže da na svakom parkingu, uključujući javne trgove na autoputevima, bude najmanje 1 toalet na svakih 15 parking mjesta za kamione. Ovakva očekivanja sada su upućena vladi, koja zahtijeva da se infrastruktura što prije proširi.

Kako bi država finansirala ovu investiciju? Ovdje prevoznici podsjećaju na 838 miliona eura koje je samo prošle godine prikupio elektronski sistem naplate putarine za kamione. Budući da prevoznici toliko doprinose budžetu, mogu očekivati ​​da se na cestama poštuju ista socijalna pravila kao iu drugim industrijama.

Za one koji su zainteresovani, želim da dodam da su poljski propisi manje restriktivni od belgijskih i zahtevaju 1 toalet na 30 ili dvadeset zaposlenih (za muškarce ili žene, respektivno). Međutim, u Njemačkoj su, na primjer, standardi još stroži i tamo je jedan toalet dovoljan samo za 10 osoba.

Zadnje objavljeno

Predstavljamo

Ne možete kopirati sadržaj ove stranice