Nemački vozač kamiona je uhvaćen sa tuđom vozačkom karticom. Prijeti mu zatvor do 3 godine

Objavljeno:

Njemački vozač kamiona uhapšen je u Španiji jer je koristio tuđu tahografsku karticu. Ovakvo kršenje se smatra teškim ne samo u Španiji, već zakonodavstvo ove zemlje predviđa kaznu za prekršaj u vidu zatvora do 3 godine. Za ovaj rok propali vozač može otići u zatvor.

Kamion njemačke registracije zaustavila je 19. avgusta španska civilna garda na obali Kosta Blanke na autoputu AR-7 kod Torevijeje.

Nakon provjere kamiona, ustanovljeno je da kartica u tahografu ne pripada vozaču koji je za volanom. Dakle, vozač kamiona je optužen za prevarnu upotrebu dokumenta, što je veoma težak prekršaj koji se u Španiji tumači sa stanovišta krivičnog kod.

Dugolinijski vozač, 54-godišnji Nijemac, priveden je, oduzeta mu je tahografska kartica i kamion. Slučaj će biti razmatran na sudu, a za takve manipulacije predviđena je kazna do tri godine zatvora. Posebno će biti razjašnjeno pitanje saučesništva – nije poznato da li je osoba čiju je karticu koristio vozač znala za ove radnje. a>

Nepoštovanje ovih pravila ne samo da predstavlja značajnu opasnost u drumskom saobraćaju, već može doprinijeti i nelojalnoj konkurenciji u sektoru transporta“, komentirala je Civilna garda hapšenje vozača kamiona.

Докладніше на сайті: https://trans.info/ua/nimets-koho-dalekobiynyka-spiymaly-z-chuzhoyu-kartkoyu-vodiya-yomu-zahrozhuye-v-yaznytsya-362581


Zadnje objavljeno

Predstavljamo

Ne možete kopirati sadržaj ove stranice