Novo logističko čvorište raste pored autoputa u zapadnoj Poljskoj

Objavljeno:

Izgradnja novog logističkog kompleksa u Lubuškom vojvodstvu je pri kraju. U drugom tromjesečju ove godine, CTP developer namjerava pustiti u rad prvu od dvije zgrade novog parka u Sulechówu.

Planovi developera pretpostavljaju da će cijeli CTPark Sulechów imati preko 93.000 kvadratnih metara. m2 i sastojat će se od dvije zgrade. Nalaziće se u blizini autoputa S3 , što će osigurati dobru povezanost sa autoputevima A2 i A4. U prvoj fazi kompanija će ponuditi 81.000 kvadratnih metara. m2 prostora za najam.

Ovim projektom odgovaramo na potrebe zakupaca koji traže prostor sa visokim tehničkim parametrima. Zbog našeg poslovnog modela, koji pretpostavlja da smo „posednik imovine“, gradimo svoje nekretnine, obraćajući posebnu pažnju na kvalitet materijala, kako bi izgrađeni objekti služili našim stanarima u nepromenjenom stanju dugi niz godina. Ovaj pristup se također primjenjuje na naš park u Sulechówu,” objašnjava Piotr Flugel, direktor gradnje u zemlji i glavni operativni direktor u CTP Polska.
U logističkom parku u Sulechówu bit će uvedena rješenja za automatizaciju lanaca opskrbe. Projekat uključuje sistem za automatsko očitavanje registarskih tablica, koji će ubrzati kretanje automobila u kompleksu. Pored toga, magacinske i proizvodne hale su osvijetljene dnevnim svjetlom – u pristaništu na nivou od 8%, a krovovi objekata prilagođeni su za izgradnju fotonaponskim instalacijama.

„Pro-ekološki parametri CTPark Sulechów će biti potvrđeni sertifikatom u BREEAM sistemu“, najavljuju iz kompanije.

Pored CTPark Sulechów, investitor gradi još jedan kompleks u Lubuškom vojvodstvu – CTPark Iłowa ukupne površine 170.000 kvadratnih metara. m2Zadnje objavljeno

Predstavljamo

Ne možete kopirati sadržaj ove stranice