Četvrtak, 13 Juna, 2024
NaslovnicaNovostiNOVOST: Parking skeneri će otkriti prisustvo imigranata u Prikolici Kamiona tako što...

NOVOST: Parking skeneri će otkriti prisustvo imigranata u Prikolici Kamiona tako što će brojati njihove telefone

Belgijski parking Jabbeke, koji se nalazi na E40 prema Calaisu, godinama je poznat kao prijetnja od ilegalnih imigranata. Stoga je odlučeno da se testira inovativno rješenje u obliku skenera koji prepoznaje nepotrebne elektronske uređaje.

Kompanija za gorivo TotalEnergies odlučila je da u potpunosti obnovi parking: od infrastrukture za točenje goriva, javnih ugostiteljskih objekata do samih parking mjesta. Potonji sada imaju karakter plaćenog čuvanog parkinga, koji odgovara zlatnom sigurnosnom certifikatu EU (ovo je treći nivo od četiri moguća).

Za dobijanje ovog sertifikata na teritoriji je postavljena ograda, barijere, kamere i nadzor od strane obezbeđenja. Pored toga, instalirana je i oprema pod nazivom Mac Address Scanner, odnosno specijalni jarboli koji na osnovu emitovanih signala mogu odrediti broj elektronskih uređaja prisutnih u datom kamionu.

Kada kamion uđe na parking, šaljući signale sa, na primjer, četiri uređaja, sistem to obično smatra normalnim. Međutim, ako postoji desetak aktivnih telefona, skener će to protumačiti kao potencijalno prisustvo imigranata u prikolici. Nakon toga, vozač će u aplikaciji za parkiranje dobiti posebno upozorenje sa ponudom da provjeri kamion ili pozove policiju.

Ono što je takođe važno je da će skeneri provjeravati kamione i pri ulasku i izlasku s parkinga. Zahvaljujući tome, sistem prepoznaje situaciju u kojoj kamion počinje pauzu sa četiri elektronska uređaja, a nakon njenog završetka biće već desetak, pa čak i nekoliko desetina takvih uređaja. Takođe u ovom slučaju, vozača treba upozoriti da bi trebao provjeriti svoju prikolicu prije nego što stigne u Calais.

Slučajni Članci

Komentiraj

Unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime

-Oglas-

zadnje dodano

Komentari