Ograničenja za određene kamione u MILANU

Objavljeno:

U Milanu od 1. oktobra 2023. godine stupaju na snagu novi propisi prema kojima će u grad moći pristupiti samo kamioni opremljeni sistemom za pomoć u mrtvom kutu.

Kamioni bez ovog sistema neće imati pristup perimetru grada između 7.30 i 19.30 sati. radnim danima. Kamioni opremljeni ovim sistemom također moraju imati naljepnicu u tom smislu.

Za sada će se obaveza odnositi samo na kamione sa MTMA preko 12t (kategorija N3), ali će od oktobra 2024. propisi biti prošireni na kamione preko 3,5 tone (kategorija N2)

Podsjećamo da je primjena naljepnica s upozorenjem na mrtvi kut na komercijalna vozila obavezna u Francuskoj , dok je Španija uvela samo zvaničnu preporuku u vezi s tim (nepoštivanje nije kažnjivo ).

Prema Općoj uredbi o sigurnosti vozila , koju je Europski parlament usvojio u julu 2022., počevši od jula 2024., svaki novi kamion i autobus registrovan u EU mora sadržavati osam sigurnosnih funkcija, uključujući sistem za pomoć u mrtvom kutu koji ima za cilj da upozori vozača . mogućeg sudara s pješacima i/ili biciklima pored vozila.

Zadnje objavljeno

Predstavljamo

Ne možete kopirati sadržaj ove stranice