Ograničenje marihuane za vozače kamiona ili koliko vozač kamiona smije pušiti marihuane u Njemačkoj? (Novi zakon)

Objavljeno:

Njemačka vlada nedavno je usvojila nacrt sporazuma o legalizaciji marihuane. Federalno ministarstvo saobraćaja mora postaviti ograničenje dozvoljene količine THC-a, ili psihoaktivne supstance, koje će se primjenjivati ​​na vozače kamiona.

Prema nacrtu zakona, koji je njemačka vlada usvojila 16. avgusta ove godine, marihuana će u Njemačkoj biti djelimično legalizovana. Prema dokumentu, odrasli će u budućnosti moći uzgajati do tri biljke indijske konoplje za vlastite potrebe. U planu su i dalja opuštanja, poput legalnog posjedovanja 25 grama indijske konoplje. Vladina odluka se predstavlja Bundestagu na dalju raspravu i glasanje.

Prema izvještajima njemačkih medija, u ljeto 2024. Savezno ministarstvo za promet i digitalnu infrastrukturu (BDMV) uvelo bi ograničenja THC-a koja bi se odnosila na vozače kamiona. Ministarstvo ima vremena da ispita i utvrdi kolika bi trebala biti granična vrijednost. Istraživanje se provodi na naučnoj osnovi, a na njemu radi interdisciplinarna radna grupa. Njegovi članovi su medicinski, pravni i transportni stručnjaci pod rukovodstvom Ministarstva.

Svi učesnici u saobraćaju moraju biti u stanju da voze automobil. Sigurnost na putevima mora biti zagarantovana”, objašnjava portparol ministarstva u kolumni portala eurotransport.de.

Zadnje objavljeno

Predstavljamo

Ne možete kopirati sadržaj ove stranice