Četvrtak, 13 Juna, 2024
NaslovnicaNovostiOtvorene su nove lokacije sa mikro-hotelima za vozače kamiona.

Otvorene su nove lokacije sa mikro-hotelima za vozače kamiona.

Roatel GmbH je nedavno otvorio dvije nove lokacije. Kompanija planira da sledeće godine počne da se širi u Evropi.

24. januara , Diseldorfski start-up Roatel otvorio je svoj mikro-hotel u Jessenu (Saksonija-Anhalt). Nova lokacija je u prostorijama benzinske pumpe Sprint na B187. Ako želite tamo prenoćiti, koristite platformu za rezervacije my.roatel.com ili rezervacijski portal booking.com. Putnicima su na raspolaganju ukupno 4 sobe.

Osim toga, iz kompanije ističu da ova dobro opremljena lokacija nema samo smještajne mogućnosti. Ovdje ćete naći i široku ponudu ponude: tuš, WC, bankomat, trgovina, bistro i restoran, parking, autopraonica i objekti za samopranje

U Busdorfu (Schleswig-Holstein) na A7 pored stajališta kamiona „Wikinger Land“, došlo je do tihog otvaranja druge lokacije. Zvanično otvaranje će se održati u narednih nekoliko sedmica.

35 hotela i inozemna ekspanzija

Vozači kamiona trenutno mogu koristiti 11 noćnih lokacija u 7 saveznih država. Oni su postepeno otvarani od 2019. Start-up ima za cilj stvaranje sveobuhvatne hotelske mreže na autoputevima u Njemačkoj i Evropi. Do 35 Roatela bi trebalo biti dostupno širom Njemačke do kraja godine. Evropska ekspanzija bi trebala početi 2024. godine.

U intervjuu koji je trans.iNFO objavio prošle godine, Christian Theisen , suosnivač kompanije, priznao je da će prva zemlja u kojoj će se pojaviti mikro-hoteli vjerovatno biti Francuska. U to vrijeme Roatel je pregovarao sa velikim francuskim partnerom.


Slučajni Članci

Komentiraj

Unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime

-Oglas-

zadnje dodano

Komentari