Ovo je novi kamion godine! (2021) (FOTO, VIDEO)

Objavljeno:

Novi MAN TGX osvojio je prestižnu titulu International Truck of the Year 2021.

Ovo priznanje od 1977. dodeljuje međunarodni žiri sastavljen od 24 urednika i novinara specijalizovanih magazina.

Žiri testira kamione koji su se na tržištu pojavili u protekloj godini i ocenjuje koji od njih je dao najveći doprinos na području efikasnosti, sigurnosti, troškova vlasništva, kao i komfora za vozača. MAN TGX je osvojio ukupno 155 bodova i tako nadmašio konkuretski Volvo FH.

https://youtube.com/watch?v=FbBEAoxR0d8%3Ffeature%3Doembed

Nova MAN TGX linija predstavlja veliki korak napred u pogledu udobnosti, sigurnosti, efikasnosti potrošnje goriva, povezanosti i human-machine interfejsa, navodi se u saopštenju žirija.

Tokom probnih vožnji održanih tokom februara u Bilbau u Španiji, a nedavno i između Nemačke i Austrije, članovi žirija International Truck of the Year uverili su se u poboljšanu aerodinamiku kabine koja je, zajedno sa motorima D26 i D38 Euro VI d, optimizovanom pogonskom osovinom i tempomatom sa GPS podrškom, doprinose smanjenju potrošnje goriva. Takođe, žiri je pohvalio i human-machine interfejs u novoj paleti kamiona, koji je zasnovan na lako čitljivoj, potpuno digitalnoj instrument tabli u boji i kontrolnom sistemu SmartSelect sekundarnog displeja.

  • Prošle godine titula je otišla kamionu Mercedes-Benz Actros!

Na kraju, žiri je visok ocenio širok spektar pomoćnih i bezbednosnih funkcija, čiji je cilj smanjenje radnog opterećenja vozača u svim uslovima vožnje i poboljšanje bezbednosti u saobraćaju.

Andreas Tostmann, CEO MAN Truck & Bus, rekao je da je ovo „izuzetno priznanje za izvanredan rad MAN tima“.

– Već više od 5 godina tim radi sa jednim jedinim ciljem: razviti najbolji kamion za vozače i naše kupce i izvesti ga na put. Ova nagrada dokazuje – uspeli smo.

Zadnje objavljeno

Predstavljamo

Ne možete kopirati sadržaj ove stranice