Četvrtak, 13 Juna, 2024
NaslovnicaVijestiPojačane kontrole teretnih vozila iduće sedmice u Evropi

Pojačane kontrole teretnih vozila iduće sedmice u Evropi

Pojačane kontrole teretnih vozila čekaju vozače kamiona sljedeće sedmice jer će se održati sljedeća panevropska ROADPOL operacija Kamion i autobus. Štaviše, u maju će bavarska policija provesti višemjesečnu akciju kontrole saobraćaja.


Prevoznici i vozači teretnih vozila su upozoreni da se pripreme za pojačane kontrole kamiona na evropskim cestama sljedeće sedmice, kao dio koordinisane panevropske akcije provođenja od strane evropske mreže saobraćajne policije ROADPOL.

Operacija, poznata kao ROADPOL Operation Truck & Bus, održat će se od 8. do 14. maja i uključivat će službenike saobraćajne policije iz svake zemlje članice ROADPOL-a.

Pored redovnih provjera tehničkog stanja, gabarita i težine vozila, te ovlaštenja vozača i pridržavanja vremena vožnje , ovogodišnji rad će imati pojačan fokus na bezbjednost na putu, sa posebnim akcentom na teški teretni saobraćaj.

Njemačka policija će povećati provjere cijelog maja

Bavarska policija će takođe sprovoditi sopstvene provere kamiona i autobusa tokom celog maja , kao deo širih napora da se poboljša bezbednost na putevima.

Ministar unutrašnjih poslova Bavarske Joachim Herrmann objasnio je da će policija koristiti “najsavremeniju tehnologiju”, daljinske kontrole tahografa i mobilne vage za teretna vozila , prenosi lokalna štampa .

Bavarska policija blisko će sarađivati ​​s drugim stručnjacima za kontrolu, uključujući Saveznu kancelariju za transport robe, carinu, te nadležne veterinarske i trgovinske inspekcije, “kako bi osigurala provođenje svih potrebnih provjera”.

Slučajni Članci

Komentiraj

Unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime

-Oglas-

zadnje dodano

Komentari