„Policija ne sme da zaustavi kamione“: Prijava protiv firme koja se povezuje sa Zvonkom Veselinovićem

Objavljeno:

Protiv firme “C&LC”, koja se povezuje sa Zvonkom Veselinovićem, podneta je prijava Inspekciji rada. Advokat koji je prijavu podneo navodi da ta firma krši zakone na različite načine, a da policija njihove kamione ne sme ni da zaustavi.

Vozač kamiona je usmeno dobio otkaz, a onda ostao bez isplaćenih zarada, ali i jasnog dokumenta o kakvoj vrsti prekida ugovora je reč. To u njegovo ime svedoči advokat Ivan Ninić, koji je zbog toga podneo krivičnu prijavu inspekciji rada.„Ovde se radi o vozačima, koji su, da kažem, tempirane bombe na drumu, jer voze dvostruko više vremena od norme propisane zakonom. Policija ne sme da zaustavi ta vozila, ne sme da kontroliše kamione, ima striktnu zabranu jer znaju da su kamioni u vlasništvu firme koja je usko vezana sa vrhom države.

I u ta privredna društva inspekcije uopšte ne ulaze“, kaže Ivan Ninić.Ali su po ovoj prijavi, kaže, počeli da postupaju, deo zarade je njegovom klijentu isplaćen, ali nije onaj koji firma, navodi Ninić, isplaćuje na crno. U pitanju je CLC grupa iz Beograda, koja se dovodi u vezu sa kontroverznim biznismenom Zvonkom Veselinovićem. Spominje se i u navodnom pismu za koje opozicija tvrdi da je predsednik Srbije Aleksandaru Vučiću uputio Aleksandar Papić.

Upravo u tom pismu se navode određene činjenice i okolnosti koje ovu firmu povezuju za izvlačenjem novca iz državnog budžeta, kroz uvećane cene radova na izgradnji putne infrastrukture.

Papić u tom pismu, koje nije demantovao da je njegov autor, da se deo tog novca, koji se izvlači preko ove firme, kroz uvećane fakture, na kraju završi u rukama funkcionera Srpske napredne stranke“, dodao je Ninić.Sumnje u malverzacije ove firme iznela je pre dve godine i Narodna stranka, rekavši da je CLC grupa od 2015. do 2018. godine obavljala uslugu prevoza Beograđana, „bez tendera i bez potisanog ugovora“ sa gradom, kao i da je to naplaćivala podnošenjem tužbi Privrednom sudu i da je od Grada naplatila 852 miliona dinara.

Prema pisanju CINS-a iz 2015. godine, ova firma je bila deo konzorcijuma, zajedno sa Veselinovićevim Inkopom na poslu izgradnje dela Koridora 11, vrednom više od 60 miliona dolara.

Zadnje objavljeno

Predstavljamo

Ne možete kopirati sadržaj ove stranice