Utorak, 23 Jula, 2024
NaslovnicaOstaloPranje KAMIONA tokom sedmičnog odmora Kazna (2000+€)

Pranje KAMIONA tokom sedmičnog odmora Kazna (2000+€)

Ranije ove godine, vozač kamiona iz Norveške kažnjen je sa 2.000 eura zbog pranja kamiona tokom sedmičnog odmora.. Njegov poslodavac sada želi da ide na sud i ospori kaznu.

Dotični vozač kamiona je prao svoje vozilo drugog vikenda u avgustu. Da bi to uradio, morao je da napusti parking sa kamionom. Vozačka kartica trenutno nije ubačena u tahograf. Policija je ovo brzo protumačila kao kršenje propisa i sankcionisala vozača kamiona novčanom kaznom i odredila mu mirovanje od 48 sati.

Mladog vozača kamiona kazna je iznenadila jer je na pranje kamiona gledao kao na rekreaciju. Njegov poslodavac, Øistein Kaasa, također je bio šokiran u to vrijeme i upozorio je da će takva praksa vlasti dodatno odvratiti ljude od toga da postanu vozači kamiona.

Mislim da je granično suludo da se vlasti odjednom mogu odlučiti na ovako nešto. Vikendom peremo vozila tokom cijele godine i tada su momci s nama, naručuju pizzu i tretiraju to kao društveni događaj dok se brinu o vozilima. Po mom mišljenju to nema veze sa poslom. Takva praksa vlasti onemogućava zapošljavanje novih vozača, komentirao je tada Kaasa.

Sada je Øistein Kaasa odlučio otići na sud i osporiti sankcije. Nada se da će zdrav razum pobijediti. Kaasa također vjeruje da je njegov vozač kamiona samo kažnjen zbog svog poštenja. Jer da je službenicima rekao da je na putu kući, ne bi dobio kaznu.
Robert Aksnes, Kaasin advokat, je siguran.

Mislim da se to može shvatiti kao mjera zdravlja i sigurnosti da se zaposlenima dozvoljava da se sastanu, razgovaraju i čiste automobil. I to se ne radi u interesu poslodavca, već u interesu radnika. U ovom slučaju nema sumnje u ono što je učinjeno, kaže advokat Odd Robert Aksnes.

Presuda bi mogla biti izrečena sljedeće sedmice.


Slučajni Članci

Komentiraj

Unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime

-Oglas-

zadnje dodano

Komentari