Četvrtak, 13 Juna, 2024
NaslovnicaOstaloPresuda za požar na parkingu kamiona - pijani vozač zaspao pored šporeta

Presuda za požar na parkingu kamiona – pijani vozač zaspao pored šporeta

Zloupotreba alkohola tokom vikenda ponovo je na naslovnicama. Ovog puta govorimo o kažnjavanju vozača kamiona koji je zaspao sa upaljenim plinskim šporetom i time izazvao požar. 

Incident se dogodio u petak, 19. april 2023. godine uveče. 51-godišnji Ukrajinac se zaustavio na švajcarskom autoputu A2, stajao je na parkingu Autogrill Pratteln. Čovek je popio veliku količinu alkohola, počeo da podgreva hranu na plinskom šporetu, a zatim je zaspao zaboravivši da ugasi vatru.


Pijani vozač je uspeo da izađe iz kabine, ali je zadobio trovanje dimom i morao je da bude prebačen u bolnicu. Još tri osobe su zadobile lakše povrede koje nisu zahtijevale hospitalizaciju. Kamion krivca je potpuno izgorio, kao i kamion koji je stajao u blizini, a još nekoliko vozila je u manjoj mjeri oštećeno. Autoput je morao biti zatvoren za nekoliko sati spasilačke akcije, a finansijski gubici, uključujući oštećeni teret u prikolicama, procijenjeni su na približno 600.000 franaka. Po današnjem kursu, ovo je ekvivalentno 622.122 €.

Švicarski tužioci optužili su vozača da je “zapalio vatru zbog nemara”. Sada, više od godinu dana nakon ovih događaja, u ovom slučaju je donesena presuda i muškarac je proglašen krivim. Kažnjen je sa 3.700 franaka (3.836 evra), iako mu je odmah naloženo da plati samo 700 franaka (725 evra). Preostalih 3.000 franaka (3.110 eura) je uslovna novčana kazna.

Slučajni Članci

Komentiraj

Unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime

-Oglas-

zadnje dodano

Komentari