Rekorder prekršaja – bez vozačke kartice, sa telefonom u ruci i visoko

Objavljeno:

Francuska saobraćajna policija je ove sedmice uočila vozača kako razgovara telefonom dok je vozio teški kamion. Policija je zaustavila kamiondžiju radi provjere, a ubrzo se ispostavilo da su policajci možda samo spriječili tragediju.

Žandarmi su uočili vozača na autoputu D1324 u departmanu Oise u sjevernoj Francuskoj (regija Hauts-de-France). Razgovarali su o tome kako je vozač kamiona, koji je viđen kako vozi dok je razgovarao na mobilni , bio pod uticajem kanabisa, amfetamina i kokaina. 

Kasnije je takođe utvrđeno da je kamiondžija vozio automobil bez vozačke kartice, a tehničko stanje kamiona takođe nije dozvoljavalo kamiondžiju da učestvuje u drumskom saobraćaju – ispostavilo se da su vrata poluprikolice neispravna, žandari su utvrdili i kvarove na brzinomjeru i aparatu za gašenje požara.

Kamiondžije su oslobodile svoj bijes

Kamion je zaplenjen na licu mesta, a protiv vozača kamiona podneta je višestruka krivična prijava . S obzirom na činjenicu da su kazne u Francuskoj jednostavno kosmičke (vozači i njihovi poslodavci mogu istovremeno da „zarade” desetine hiljada evra), dalji život vozača neće biti lak.

Ohrabrujuća je i reakcija ostalih vozača kamiona koji su na društvenim mrežama. mreže su reagovale veoma oštro. 

“Zahvaljujući žandarmima, jedna opasnost manje na našim putevima. Imidž kamiondžija je već loš. (…) Možda ste spasili jedan ili čak nekoliko života.”

“Nadamo se da će sudska kazna biti adekvatna stepenu prekršaja.” 

“Zato se vozači kamiona tako pažljivo provjeravaju, jer je riječ o gigantu od 40 tona.”

“Suočavaće mu se ne samo novčana kazna, već i oduzimanje vozačke dozvole, a nadamo se i zatvorska kazna.”

Zadnje objavljeno

Predstavljamo

Ne možete kopirati sadržaj ove stranice