Septembar zabrana saobraćaja za kamione

Objavljeno:

Nekoliko zemalja slavi nacionalne praznike u nadolazećem mjesecu. Oni uključuju zabranu saobraćaja za kamione.

U septembru državne praznike slave – Česi i Slovaci. Lihtenštajn takođe ima državni praznik početkom meseca.

1. septembar (petak)

Slovačka (Dan Ustava) – zabrana saobraćaja kamiona će se primjenjivati ​​od 0:00 do 22. Obuhvatiće kamione, garniture najveće dozvoljene mase veće od 7,5 t i vozila sa DMC-om preko 3,5 t sa prikolicom ili poluprikolicom. Ograničenja se odnose na autoputeve, brze puteve i puteve prve klase.

8. septembar (petak)

Lihtenštajn (Rođenje Blažene Djevice Marije) – zabrana se primjenjuje od 0:00 do 24:00 i odnosi se na teška teretna vozila sa DMC preko 3,5 t i komplete sa DMC preko 5 t.

15. septembar (petak)

Slovačka (Praznik Gospe od Žalosti) – zabrana saobraćaja se primjenjuje od 0:00 do 22:00 i odnosi se na gore navedene vrste vozila i puteva.

28. septembar (četvrtak)

Češka Republika – (Dan češke državnosti) zabrana se primjenjuje od 13 do 22. Ograničenje se odnosi na kamione i kombinacije vozila sa DMC iznad 7,5 t i odnosi se na autoputeve, brze puteve i puteve prve klase

Produžena zabrana vožnje na odmoru

U Njemačkoj se produžena zabrana vožnje kamionom na odmoru više ne primjenjuje, ali u našim susjedima i dalje važi . U Poljskoj se produžena zabrana vožnje izuzetno primjenjuje i prvog vikenda u septembru, jer školska godina u Poljskoj počinje tek u ponedjeljak, 4. septembra .

Kao rezultat toga, vozila i kombinacije vozila sa dozvoljenom ukupnom masom većom od 12 tona više nisu dozvoljeni na cestama:

  • u petak, 1. septembra od 18 do 22 sata,
  • Subota, 2. septembra, od 8 do 14 sati.
  • Nedjelja 3. septembra od 8 do 22 sata.


Zadnje objavljeno

Predstavljamo

Ne možete kopirati sadržaj ove stranice