Slovenija: Pijani vozač kamiona pokušao podmititi slovenačkog policajca sa hiljadu eura

Objavljeno:

Prošlog decembra 31-godišnji pijani vozač pokušao je da podmiti slovenačkog policajca sa hiljadu eura. Iz novogoričke policijske uprave saopšteno je da je protiv njega podnijeta krivična prijava zbog davanja mita, a protiv njega je podnijeta i optužnica Okružnom sudu zbog vožnje pod dejstvom alkohola.

Novogoriški policajci su u drugoj polovini decembra prošle godine vršili kontrolu saobraćaja noću i pritom uhvatili vozača.31-godišnjaku je određen alkotest, a nalaz je pokazao da je bio pijan. Policija je zbog toga odredila zadržavanje vozača u policijskim prostorijama i izrekla propisane sankcije.Vozač je tokom postupka pokušao podmititi policajca. Dao mu je hiljadu eura da mu ne bi uveo sankcije.

Ovim je vozač počinio krivično djelo davanje mita, a novogorički policajci su ga prijavili Okružnom državnom tužilaštvu u Novoj Gorici. Protiv njega su podigli i optužnicu Okružnom sudu zbog vožnje pod dejstvom alkohola.Istovremeno, u novogoričkoj policijskoj upravi su naglasili da imaju nultu toleranciju na ovakva krivična djela.

“Istraga koruptivnih krivičnih djela jedan je od osnovnih prioriteta rada policije”, dodali su. Upozorili su i da su u slučaju korupcije odgovorni i davaoci i primaoci mita.“Korupcijska krivična djela se po pravilu vrše u zatvorenim krugovima osoba koje nemaju interes da ova djela objelodane organima za provođenje zakona, pa pozivamo sve da to prijave policiji ako imaju ovakvu vrstu informacija”, dodali su još iz policije.

Zadnje objavljeno

Predstavljamo

Ne možete kopirati sadržaj ove stranice