Nedjelja, 14 Jula, 2024
NaslovnicaVijestiSlovenska saobraćajna policija zaustavila je Vozača Kamiona iz Austrije sa prikolicom. (13...

Slovenska saobraćajna policija zaustavila je Vozača Kamiona iz Austrije sa prikolicom. (13 tona viška)

Možete zamisliti šta bi se dogodilo kada bi se takav teret prevrnuo, ili ako bi ovaj vozač morao da koči u slučaju nužde.

Saobraćajna policija Gorenja jučer je na autoputu Gorenje zaustavila vozača kamiona sa prikolicom teškom više od 53 tone.

Gorenjska saobraćajna policija zaustavila je 56-godišnjeg vozača, državljanina Austrije, koji je na Gorenjskoj magistrali prema Karavankama upravljao kamionom sa prikolicom austrijskih registracija. Na slovenskim cestama dozvoljena je vožnja grupe vozila najveće dozvoljene ukupne mase 40 tona.

Vozaču je naloženo da izvaga grupu vozila i utvrdio je da utovareni teret premašuje maksimalnu dozvoljenu ukupnu masu za više od 13 tona ili 33 posto (ukupna težina veća od 53 tone!). Grupa vozila je isključena iz saobraćaja.

Opasna vožnja

Takva vožnja je opasna i neodgovorna, jer se nije radilo o manjim odstupanjima, već o znatnom prekoračenju maksimalno dozvoljene ukupne težine. Možete zamisliti šta bi se dogodilo kada bi se takav teret prevrnuo, ili ako bi ovaj vozač morao da koči u slučaju nužde. Naime, svako dodatno opterećenje vozila znači i duži zaustavni put.  

Policija je vozaču izdala nalog za plaćanje u iznosu od 900 eura, a pravnom licu 3.000 eura.

Slučajni Članci

Komentiraj

Unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime

-Oglas-

zadnje dodano

Komentari