Srbija: U kamionu pronađeno 150 kilograma marihuane

Objavljeno:

Policija u Srbiji zaplijenila je na graničnom prelazu Preševo 150,8 kilograma marihuane i uhapsila vozača koji je kamionom prevozio drogu.

Marihuanu su zaplijenili pripadnici MUP-a Srbije, Uprave granične policije, u saradnji sa Upravom carine i Policijskom upravom u Vranju, u sklopu pojačanih aktivnosti usmjerenih na suzbijanje svih oblika prekograničnog kriminala.

U akciji je uhapšen muškarac čiji su inicijali Z.J. (30) zbog postojanja osnova sumnje da je izvršio krivično djelo neovlašćena proizvodnja i stavljanje u promet opojnih droga, saopšteno je iz MUP-a Srbije.

Policija je na graničnom prelazu Preševo, na ulazu u zemlju, pregledom teretnog vozila kojim je upravljao osumnjičeni, u prikolici pronašla 12 torbi sa marihuanom.

Osumnjičenom je određeno zadržavanje do 48 časova i on će, uz krivičnu prijavu, biti priveden Višem tužilaštvu u Vranju.

Ovo je danas druga velika pljenidba marihuane u Srbiji, ubrzo nakon akcije na graničnom prelazu Gradina u kojoj je zaplijenjeno 135 kilograma ove droge. 

Tim povodom ministar unutrašnjih poslova Srbije Bratislav Gašić poručio je da su ove akcije najbolji pokazatelj odlučnog rada srpske policije koja je uspješno presjekla lanac krijumčarenja narkotika i tako spriječila dalju prodaju droge.

“Zapljena više od 285 kilograma marihuane odličan je rezultat naše granične policije i dokaz njenog predanog i istrajnog rada u borbi protiv trgovine narkoticima. Ove zaplene su rezultat pojačanih aktivnosti policijskih službenika Uprave granične policije na suzbijanju prekograničnog kriminala i ujedno pokazatelj beskompromisne borbe naše policije protiv narko-dilera”, naveo je Gašić.

On je čestitao pripadnicima Uprave granične policije na odlično obavljenom poslu.

Zadnje objavljeno

Predstavljamo

Ne možete kopirati sadržaj ove stranice