Turkinja vozi kamion i ruši predrasude: Krenula očevim stopama i za osam mjeseci prešla 60.000 kilometara

Objavljeno:

Rekla je da je naišla na negativne reakcije kada je odlučila da postane vozač kamiona, ali se nije obazirala na kritike

Tridesetpetogodišnja Turkinja Leyla Elaldi, koja živi u turskom gradu Adani, nakon što se bavila različitim zanimanjima, na kraju je odlučila da krene očevim stopama – da vozi kamion.

Leyla je jedina žena za volanom kamiona u firmi u kojoj radi. Ekipa agencije Anadolu pratila je Leylu na njenom dvodnevnom putovanju od Izmira do Istanbula i od Istanbula do Edirnea.

Nakon utovaranja materijala za isporuku u kamion, Leyla se našminkala, sredila kosu i stavila parfem i krenula na dvodnevni put.

Prva stanica njegovog putovanja bio je Istanbul. Istovarila je dio robe na pijacama Kadikoy i Bayrampasa i provela noć u kamionu na stajalištu na jednoj benzinskoj pumpi.

Rano ujutro krenula je iz Istanbula ka svojoj drugoj destinaciji – Edirneu.

Tokom putovanja ova 35-godišnja žena sluša muziku iz ‘90-ih.

Cijelo vrijeme pratila ju je ekipa AA koja je s njom provela vrijeme u kamionu.

Kako je kazala, prije neko je počela da vozi kamion, godinama je radila različite poslove – od rada na pijaci, računovođe, preko administrativnog pomoćnika, do pomoćnika advokata.

Navodeći da od djetinjstva voli putovanja, Leyla je kazala da je sa 19 godina dobila dozvolu za automobil.

Prije nego je počela da vozi kamion razgovarala je sa ocem kojem je kazala svoje želje.

“Sjedila sam sa ocem, koji je bivši vozač kamiona, i u šali sam rekla: ‘Da li i ja treba da budem vozač kamiona?’. Od pitanja došla sam do ovoga. U osam mjeseci sam mnogo putovala, u zemlji i inostranstvu”, ispričala je Leyla.

Rekla je da je naišla na negativne reakcije kada je odlučila da postane vozač kamiona, ali se nije obazirala na kritike.

Navodeći da je prešla oko 60.000 kilometara prevozeći voće i povrće u zemlji i inostranstvu.

“Od prijatelja i kolega sam slušala rečenice tipa: ‘Ne možeš, kako ćeš sama, ostani kod kuće, šta radiš, kuhaj, čuvaj muža’. Međutim, bilo je mnogo i ljudi koji su me podržavali. Postala sam inspiracija drugima svojim objavama na društvenim mrežama”, kazala je Leyla.

Leyla je naglasila da žene ne treba da se plaše borbe da rade posao koji vole i zarađuju novac, i da treba da rade kako bi stajale na svojim nogama.

Preuzeto: aa.com.tr

Zadnje objavljeno

Predstavljamo

Ne možete kopirati sadržaj ove stranice