Utorak, 23 Jula, 2024
NaslovnicaVijestiTurski kamiondžija je izgubio 10 dana u Mađarskoj jer nije govorio mađarski?!

Turski kamiondžija je izgubio 10 dana u Mađarskoj jer nije govorio mađarski?!

Prema riječima turskog vozača kamiona, morao je ostati nasukan na 10 dana na odmorištu M30 u Hejőkeresztúru jer ne govori mađarski i stoga nije mogao da se brine o svom teretu.


Turski vozač, koji je prevozio voće iz Turske u Slovačku, doživio je nesreću na autoputu M30 17. maja; kamion je skrenuo sa puta i pao u jarak.

Kako se navodi, nakon nesreće policija je dizalicom podigla vozilo iz jarka, a vozaču je rečeno da se odveze do najbližeg odmorišta i tamo sačeka da se stvar riješi.

Budući da je kamion prevozio kvarljivu robu koja je oštećena u nesreći, zakon nalaže da se teret uništi. Međutim, vozač je rekao da ne može ništa da preduzme jer ne govori mađarski.

Kada je njegov prijatelj saznao za nesreću, prvim je avionom iz Turske krenuo u Mađarsku da pomogne – ali nije znao više o procedurama koje treba poštovati, niti je govorio mađarski, pa je izgleda mogao samo pomoći čekajući.

Konačno, preko jedne nevladine organizacije, tursko-mađarski bračni par pomogao im je oko carinskih procedura i uništavanja, a ljudi iz susjedstva su im donosili hranu, vodu i kafu da im pomognu.

Nakon deset dana podmićivanja, kamion je popravljen do te mjere da se uz posebnu dozvolu mogao voziti kući.

Slučajni Članci

Komentiraj

Unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime

-Oglas-

zadnje dodano

Komentari