Nedjelja, 14 Jula, 2024
NaslovnicaOstaloU Kamionu albanskih registracija pronađeno pola tone droge

U Kamionu albanskih registracija pronađeno pola tone droge

Službenici crnogorske Uprave prihoda i carina (UPC) na graničnom prijelazu Božaj spriječili su krijumčarenje oko 500 kilograma skanka.

O svemu je odmah obaviještena Uprava policije, kojoj je slučaj predat na dalju nadležnost i postupanje te je privedeno više osoba.

“Indikatori rizika i alarm koji se pojavio u internom carinskom sistemu, rezultirali su presijecanjem lanca krijumčarenja skanka iz Albanije prema Evropskoj uniji”, stoji u saopćenju UPC.

Akcija zapljene pokrenuta je na osnovu ovlaštenja i sprovedene carinske analize obavještajnih podataka Sektora za carinsku sigurnost i kontrolu.

Skank koji su službenici Uprave prihoda i carina pronašli u kamionu albanskih registarskih tablica, bio je smješten u tovarnom djelu kamiona i osiguran carinskom plombom strane administracije.

“Pregledom kamiona ustanovljeno je da se među drvenim paletama koje je prevozio, nalazi 185 pakovanja biljne materije zelene boje, za koju se sumnja da je skank. Nakon okončanja pregleda kamiona roba je predata na dalje postupanje Upravi policije, s kojom Uprava prihoda i carina ostvaruje dobru saradnju i sinhronizovano djelovanje u cilju uspješnog sprovođenja zajedničkih aktivnosti”, piše se u saopćenju.

Ministar unutrašnjih poslova Crne Gore Filip Adžić je kazao da je današnja zapljena pola tone skanka na graničnom prijelazu Božaj novi udarac mafiji.

“Efikasnom akcijom Uprave policije zaustavljen je ulazak pola tone droge u Crnu Goru. Bez obzira na manjak policijskih službenika, političku nestabilnost i svakodnevne napade na sektor sigurnosti, udarci mafiji se zadaju u kontinuitetu, a šteta koju trpe mjeri se milijardama eura”, napisao je Adžić na Twitteru.

Slučajni Članci

Komentiraj

Unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime

-Oglas-

zadnje dodano

Komentari