Nedjelja, 14 Jula, 2024
NaslovnicaVijestiVozač kamiona je policajca nazvao "KLOVN", ali je to skupo platio

Vozač kamiona je policajca nazvao “KLOVN”, ali je to skupo platio

Njemački kamiondžija je prilikom pregleda na cesti saznao da vrijedi držati jezik pod kontrolom. Tokom telefonskog razgovora sa partnerom, policajca koji ga je provjeravao nazvao je “klovnom”. On se žalio na kaznu, ali je na kraju sud umjesto toga povećao iznos.

Prošlog septembra policija je zaustavila 41-godišnjeg vozača kamiona iz Hertena radi provjere na parkingu Kolberg u Bonenu (Sjeverna Rajna-Vestfalija). Nijemac je razgovarao sa svojim partnerom i očigledno nije bio zadovoljan što je policija odlučila da ga zaustavi.

Kada ga je policajac zamolio da prekine poziv, 41-godišnjak je svom partneru rekao: „Čuo si šta je rekao taj klovn. Moram ga isključiti.”

Izraz “klovn” policija je tretirala kao uvredu službene osobe, zbog čega je vozač kamiona kažnjen sa 900 eura , prenosi njemački novinski portal wa.de.

Muškarac je odlučio da se žali na kaznu. On je na sudu objasnio da nije koristio reč “klaun” već reč “Knabe” (na nemačkom “dečak”) i da se na taj način nije direktno obratio policajcu. Ovu verziju događaja potvrdio je i njegov partner u svjedočenju. Osim toga, vozač je rekao da mu je žao ako se policajac osjeća uvrijeđenim.

Međutim, policajac i njegov kolega, koji je također svjedočio pred sudom, čuli su nešto drugačije. Sudija je odbio žalbu i povisio kaznu na 1.200 evra jer je vozač u septembru zaradio više nego inače.

Slučajni Članci

Komentiraj

Unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime

-Oglas-

zadnje dodano

Komentari