Vozač kamiona je prilikom snažnog kočenja polomio kabinu i prikolicu. Ali pokazalo se da to nije glavni prekršaj

Objavljeno:

Naglo kočenje kamiona dovelo je do njegovog kvara i dugog zastoja na autoputu. Osim toga, ispostavilo se da je vozač prekršio zakon.

Početkom sedmice na njemačkom autoputu A1 u blizini grada Lohnea nastala je višekilometarska gužva. Vozači su u njega upali zbog saobraćajne nesreće. Zbog toga je teški kamion blokirao cijelu desnu traku.

Ispostavilo se da je krivac rumunski vozač koji je bio prinuđen da naglo zakoči, ali mu je teret bio toliko loše osiguran da je izazvao kolaps.

Prednje ploče, teške oko 21 tonu, pomaknule su se naprijed, probile zid prikolice i oštetile kabinu . Vozač kamiona nije mogao da nastavi vožnju. Policija je vrlo brzo stigla na lice mjesta, policijski službenici su procijenili situaciju i pomogli vozaču kamiona da siđe sa autoputa kako bi otklonio nastalu gužvu. Kasnije je morao da reši pitanje pretovara robe u drugi teški kamion.

Ali kada su to počeli dalje provjeravati, pojavili su se neugodni detalji . Vozačka dozvola je bila nevažeća. Rumunski vozač kamiona je priveden, a njegov slučaj će potom razmatrati sud. Prevoznik je izgubio zaposlenog, a policija je saopštila da će drugi radnik morati da rešava problem pretovara i dalje nosi robu.

Zadnje objavljeno

Predstavljamo

Ne možete kopirati sadržaj ove stranice