Vozač kamiona u Sloveniji uhvaćen sa “samo” 20 tona pretovara, lošim gumama i vozio na tuđoj kartici!

Objavljeno:

Na vozilo su postavljene neodgovarajuće ili oštećene gume, a vozač je u tahografu koristio karticu vozača koja nije bila njegova.

Slovenska policija je proteklih dana imala pojačanu kontrolu vozača. kamiona i autobus

Naime, policijski službenici stanica saobraćajne policije Novo mesto, Kranj, Ljubljana i Celje i službenici Specijalizovane jedinice za kontrolu saobraćaja na magistralnom putu br. 2 na području Novog mesta vršili popodnevno-noćni nadzor sa akcentom na prekršaje od strane vozača kamiona i autobusa.

Slučajnim odabirom policijski službenici su kontrolisali 26 kamiona i autobusa domaćih prijevoznika, 14 vozila prijevoznika sa područja EU i 7 vozila prijevoznika trećih zemalja. Istovremeno, otkriven je niz prekršaja u vezi sa utovarom i osiguranjem tereta na kamionima.

Vozači često krše ograničenja radnog vremena, vremena vožnje, pauze i odmora. Tako je policija tokom kontrole otkrila tri vozača koji su manipulisali vremenom vožnje i falsifikovali podatke koji moraju biti evidentirani na tahografskoj kartici vozača. Utvrđene su prekoračene brzine vožnje i prekršaji u vezi sa preopterećenošću vozila.

Policija je, između ostalog, zaustavila transporter iz Slo, koji je pretovario prikolicu kamiona, jer je ukupna masa grupe vozila bila 59,8 tona (uz dozvoljenu masu od 40 tona). Na vozilo su postavljene neodgovarajuće ili oštećene gume, a vozač je u tahografu koristio karticu vozača koja nije bila njegova. Korištenje kartica drugih vozača je problematično jer na taj način vozači voze više nego što to pravila dozvoljavaju, što dovodi do umora i nesumnjivo utiče na njihovu sposobnost vožnje.

Zadnje objavljeno

Predstavljamo

Ne možete kopirati sadržaj ove stranice