Utorak, 23 Jula, 2024
NaslovnicaOstaloVozaču kamiona prijeti kazna do 8.000 eura za opasan manevar u Italiji. VIDEO

Vozaču kamiona prijeti kazna do 8.000 eura za opasan manevar u Italiji. VIDEO

Snimci snimljeni na autoputu E45 u pokrajini Perugia postali su predmet aktivne rasprave u italijanskim medijima. Na snimku se vidi opasan manevar tegljača sa poluprikolicom, koji je, kako se ispostavilo, registrovan u Poljskoj. 

Snimak, napravljen 12. jula, izazvao je živu diskusiju na društvenim mrežama. Na snimku se vidi kako kamion opasno skreće u nedozvoljenoj zoni na autoputu E45, u oblasti Ponte San Giovanni. Čini se da vozač ne obraća pažnju na gust saobraćaj na putu, niti na srednje trake.

Italijanska policija je izvršila uviđaj i utvrdila da se kamion u početku kretao prema gradu Umbertide, a zatim je napravio oštar polukružni zaokret. 

Vozač, koji je postao ozloglašen lik u italijanskim medijima, suočava se s teškim posljedicama – prijeti mu oduzimanje vozačke dozvole i kazna od 2.000 do 8.000 eura. Osim toga, kamion će također biti oduzet na tri mjeseca.

Italijanska policija poziva sve vozače na putevima u zemlji da hitno prijave ovakve opasne situacije pozivom na broj za hitne slučajeve. To će vam omogućiti da brzo intervenišete u situaciji i spriječite moguće nezgode i incidente.

Slučajni Članci

Komentiraj

Unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime

-Oglas-

zadnje dodano

Komentari