Wabererova aplikacija motivira vozače da usvoje ekonomičniju vožnju

Objavljeno:

Waberer's očekuje da će uštedjeti 900 tona emisije ugljičnog dioksida godišnje u sektoru međunarodnog transporta putem svoje vlasničke mobilne aplikacije koja prati i ocjenjuje stil vožnje vozača.

Novorazvijena mobilna aplikacija mađarske kompanije za logistiku i drumski transport Waberer's ima za cilj da ohrabri vozače da voze na ekološki i ekonomski osviješten način.

Aplikacija analizira vozačev stil vožnje i daje specifične, personalizirane savjete koji će im pomoći da efikasnije koriste gorivo.

Prema navodima kompanije, aplikacija će u početku biti lansirana u segmentu međunarodnog transporta, a u drugoj polovini godine biće proširena i na domaći transport.

Aplikacija procjenjuje nekoliko aspekata: prati korištenje tempomata, slobodnog hoda i efikasnog kočenja.

Vozači dobijaju bodove na osnovu njihovog učinka i dobijaju dnevne, nedeljne i mesečne analize za praćenje njihovog napretka. Možda je najveći poticaj za vozače da koriste aplikaciju bonus za uštedu goriva koji dobiju.

“Aplikacija je vrlo detaljna, ne možete je bolje objasniti, sviđa mi se kako izgleda, transparentna je, jednostavna za korištenje, koristit ću je u budućnosti”, rekao je Wabererov vozač János Nagy.

 Ne samo da doprinosi stalnom poboljšanju stila vožnje, već indirektno smanjuje emisiju štetnih gasova Waberer's grupe smanjenjem potrošnje goriva, pa ova inicijativa promoviše i ekološki osviješten rad, dodaju iz kompanije.


Zadnje objavljeno

Predstavljamo

Ne možete kopirati sadržaj ove stranice